DREPT: De seks politimennene gikk til aksjon mot en adresse i Ogden i Utah i USA da de ble skutt onsdag kveld. I 2011 ble 16 prosent flere politimenn drept på jobb sammenlignet med året før. Foto: Erin Hooley / AP Photo
DREPT: De seks politimennene gikk til aksjon mot en adresse i Ogden i Utah i USA da de ble skutt onsdag kveld. I 2011 ble 16 prosent flere politimenn drept på jobb sammenlignet med året før. Foto: Erin Hooley / AP PhotoVis mer

Seks politimenn skutt - en døde

Nabo tror politimennene ble truffet at AK-47 under en narkotika-ransakelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en narkotika-ransakelse rettet mot en adresse i Ogden, nær Salt Lake City, i USA onsdag kveld, ble seks politimenn skutt. Det melder CNN.

Alle politimennene ble fraktet til sjukehus, i tillegg til den siktede, som også ble såret. En av politimennene døde, og tilstandene til de andre varierer fra alvorlig til kritisk.

Minnet om AK-47 - Jeg satt og så på TV da jeg hørte tre skudd, og forloveden min spurte om det var fyrverkeri. Da sa jeg «nei, det der er skudd», sier Clayton Payne til CNN.

Deretter løp han ut av huset for å se hva som foregikk. Han mener skuddene stammer fra det russiske automatgeværet AK-47.

- Jeg ble ekskortert tilbake inn i huset mitt av politiet.

«Inn i huset, legg deg ned», beordret politiet ham.

Flere politidrap Vold mot politiet i USA øker stadig, og i 2011 døde 16 prosent flere politimenn på jobb, enn året før. Ifølge National Law Enforcement Officers Memorial Fund ble 177 politimenn drept i fjor, mens 153 ble drept i 2010.

Politimannen som i dag døde etterlater seg kone og to barn, ifølge The Salt Lake Tribune.

Han ble 37 år.

- Jared Francom har tjent innbyggerne i Ogden i sju år, meldte politistasjonen i Ogden i dag tidlig.

Politimennene jobbet i en narkotikagruppe og gikk til aksjon mot adressen hvor de ble skutt.