<strong>TUNGT PÅ BØRSEN:</strong> Stein Erik Hagen var en av rikingene på Oslo Børs som ble rammet da børsen falt videre sist uke. Foto: BONES/LARS EIVIND Dagbladet
TUNGT PÅ BØRSEN: Stein Erik Hagen var en av rikingene på Oslo Børs som ble rammet da børsen falt videre sist uke. Foto: BONES/LARS EIVIND Dagbladet Vis mer

Seks rikinger på Oslo Børs mistet én milliard sist uke

Sju andre ble 495 millioner kroner rikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs falt med 1,9 milliarder kroner i verdi sist uke og det ble en tung uke for mange av rikingene på Oslo Børs.

Verdien på aksjene til de 13 rikeste på Oslo Børs, som HegnarOnline følger fra uke til uke, falt samlet med 511 millioner kroner, og tar vi med de sju neste også var verdifallet på 561 millioner kroner, mot foregående ukes fall på 761 millioner kroner.

Seks av de 13 rikeste fikk aksjeformuen barbert med 1.006 millioner kroner. De sju andre hadde en oppgang i sine verdier på Oslo Børs på 495 millioner kroner. Av dette stod John Fredriksen alene for 434 millioner.

Da har korreksjonen på børsen de siste par ukene visket bort 4,2 milliarder kroner for de 13 rikeste og 4,4 milliarder kroner hvis vi tar med de sju neste på listen også.

Oversikten over de 13 rikeste viser også at John Fredriksen har aksjer på Oslo Børs for nær 42 milliarder kroner.

Vinnerne sist uke Med en oppgang på 434 millioner kroner hentet John Fredriksen inn igjen mer enn nedgangen uken før, på 300 millioner kroner, og litt av nedgangen uken før der igjen på 1,5 milliarder kroner.

Tre uker med nedtur kom etter en serie med uker med oppgang på en milliard kroner i uken.

Siden nyttår har aksjene hans på Oslo Børs da steget med 6,3 milliarder kroner og ifølge Bloombergs milliardæroversikt er John Fredriksen totalt sett god for 14,8 milliarder dollar, tilsvarende 86,5 milliarder kroner. Og suksessen og rikdommen ville han visstnok ikke byttet med noe.

Stolt-Nielsen, Bjørn Kjos og Wilhelmsen-familien fikk en liten opptur da verdien på aksjene deres steg med tilsammen 61 millioner kroner.

Medlemmene i Wilhelmsen-familien, med eierandeler i RCL, ble tilsammen 29 millioner kroner rikere.

Taperne sist uke Stein Erik Hagen hadde en tung uke og det samme var det for Kristian Siem. Tilsammen falt verdien på deres aksjer på Oslo Børs med 617 millioner kroner.

Hagen har da aksjer for knapt 12,1 milliarder kroner, mens Siem har aksjer for 8,1 milliarder kroner.
Kjell Inge Røkke og Olav Thon hadde også en tung uke på Oslo Børs, men Thon fikk likevel en opptur da han startet feiringen av 90-års dagen sin på Bristol sist uke. Den store dagen er kommende lørdag.
  Ned for Spetalen Øystein Stray Spetalen fikk også en liten nedgang sist uke. REC steg riktignok og sendte verdien på de aksjene opp med drøyt 13 millioner kroner.

<strong>STARTET FEIRINGEN:</strong> Olav Thon mistet noen millioner kroner på Oslo Børs sist uke, men tok det igjen med å starte feiringen av 90-års dagen kommende lørdag. Foto: Nina Hansen, Dagbladet.
STARTET FEIRINGEN: Olav Thon mistet noen millioner kroner på Oslo Børs sist uke, men tok det igjen med å starte feiringen av 90-års dagen kommende lørdag. Foto: Nina Hansen, Dagbladet. Vis mer

Utviklingen i flere andre selskaper gikk ikke like bra og dermed ble det samlet sett en nedgang. Kursfallet i Spectrum stakk for eksempel av med 26 millioner kroner.

De 13 rikeste De 13 med milliardverdier på Oslo Børs står da for 5,86 prosent av alle verdiene på Oslo Børs på tilsammen 1.643 milliarder kroner, mens de 20 rikeste tilsammen står for 6,06 prosent.

Hovedindeksen falt 0,59 prosent, mens nedgangen i juni er på 4,16 prosent sist uke. Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 6,11 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 17,94 prosent.

Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste

<strong>BLANDET UKE:</strong> John Fredriksen tapte kampen om Cermaq i første runde, men tok igjen litt at det tapte på børsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLANDET UKE: John Fredriksen tapte kampen om Cermaq i første runde, men tok igjen litt at det tapte på børsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer