Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks rumenere heleritatt etter politiaksjon i Oslo

Kvinne fikk helseproblemer etter pågripelsen. Forsvant fra sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks personer ble i går pågrepet i en politiaksjon mot vinningskriminalitet i Oslo.

Dagbladet får opplyst at det ble arrestert tre kvinner og tre menn fra Romania i aksjonen.

- Etter at en av kvinnene ble satt i arresten, rapporterte hun om helseproblemer. Hun ble derfor sendt til sykehus, men hun forsvant derfra etter kort tid. Om hun ble skrevet ut eller stakk av vet vi ikke, men vi leter etter henne, sier politiadvokat Morten Reppen til Dagbladet.

Vinningsgruppen ved Majorstuen politistasjon har over lengre tid hatt en pågående aksjon mot utenlandske vinningsforbrytere i Oslo. Torsdagens aksjon resulterte i seks pågripelser og beslag av store mengder tyvegods, skriver nrk.no.

- Vi har aksjonert i Oslo øst, og det er klart at gjerningsmennene har hatt sin virksomhet i vestre del av Oslo, sier stasjonssjef Arne Solberg til kanalen.

Under gårsdagens aksjon ble det funnet stjålne, PCer, mobiltelefoner, kameraer og en del smykker.

- De er i første omgang siktet for heleri. Disse sakene begynner i det små og utvides etterhvert som etterforskningen avdekker nye forhold. Vi regner med at det vil skje i denne saken også, sier Reppen til Dagbladet.

Politiet har holdt på med aksjonen mot mobile vinningsforbytere siden mai. Bare den siste uka er 17 personer blitt varetektsfengslet eller pågrepet i tillegg til de seks som ble tatt i går.

(Dagbladet/NTB/Nrk)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media