Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks såret da PC-bombe eksploderte på flyplass

I Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks mennesker ble såret da en bombe i en bærbar datamaskin gikk av på en flyplass i Somalia mandag, opplyser politiet.

Seks mennesker ble såret, to av dem politimenn, opplyser politiførstebetjent Ali Dhuh Abdi.

- En bærbar datamaskin gikk i lufta i sikkerhetskontrollen. Sikkerhetsstyrker klarte å deaktivere to andre eksplosiver, det ene av dem var plassert inne i en skriver, sier han.

Datamaskinen som gikk i lufta, kom aldri så langt som å bli fraktet om bord i flyet i Beledweyne, rundt 325 kilometer nord for Mogadishu, men i forrige måned gikk det langt verre da en bombe som var plassert inne i en bærbar datamaskin, ble utløst om bord på et passasjerfly etter avgang fra Mogadishu, på vei mot Djibouti.

Eksplosjonen blåste et hull på én meter i diameter på den ene siden av flyet. En person døde da han ble sugd ut av hullet i skroget etter eksplosjonen, og to såret. Flyet tok fyr og snudde til Mogadishu, der det nødlandet.

Ekstremistgruppen al-Shabaab påtok seg ansvar for bombeaksjonen i forrige måned, men foreløpig er det ingen som har påtatt seg ansvar for mandagens eksplosjon.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media