Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks sigøynere pågrepet i Oslo

Etter knivstikking og skyting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer er pågrepet i etterkant av lørdagens voldshandlinger i sigøynermiljøet i Oslo.

- Etterforskningen viser at det er en direkte forbindelse mellom de pågrepne og episodene i Lodalen og Badebakken på Bjølsen, sier vaktleder Johan Gundersen ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Lørdag ble tre personer sendt til sykehus og legevakt etter et slagsmål med knivstikking i en rundkjøring i Lodalen. Noen timer senere ble det avfyrt skudd i en leilighet i Badebakken på Bjølsen, men ingen ble skadet. Seks personer er blitt pågrepet for hendelsene.

Politiet bekrefter at alle de pågrepne er av sigøynerslekt, men vil foreløpig ikke kommentere om det handler om et internoppgjør.

- Disse er sigøynere, både norske og utenlandske. Det vil bli gjort en vurdering i løpet av dagen hvorvidt de skal fremstilles for varetektsfengsling mandag, sier Gundersen.

Til tross for miljøets voldelige tendenser skal pågripelsen ikke ha vært dramatisk for politiet.
Sigøynervitner
En 49-åring som skal være involvert i sigøynermiljøet i Oslo, sa i går til Aftenposten.no at en halv million kroner er stridens kjerne. To rivaliserende familier skal kjempe om pengene.

- Vi kan foreløpig ikke konkludere med at en slik pengesum er involvert. De faktiske forholdene og motivene har ikke helt krystallisert seg, sier Gundersen.

Problemet med å kartlegge motivene kommer av at mange av vitnene er involvert i miljøet.

- Vi har ingen utenforstående vitner, men derimot mange fra sigøynermiljøet. Det gjør saken komplisert, men vi er fremdeles tidlig i avhørene, sier Gundersen.


FLERE SKADD: Ifølge politiet skal det dreie seg om et oppgjør i sigøynermiljøet. Foto: Erik Johansen
FLERE SKADD: Ifølge politiet skal det dreie seg om et oppgjør i sigøynermiljøet. Foto: Erik Johansen Vis mer

Skylder på myndighetene

Daglig leder Gerd Elinor Fleischer i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger sier til Dagbladet at det mest sannsynlig er et internt oppgjør mellom sigøynerfamilier.

- Det er så trist. Men vi må nok vente til senere for å få vite hva som har skjedd, sier hun.

Fleischer har jobbet mye med å integrere sigøynere i Norge. Hun gir inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og Oslo kommune mye av skylden for bråket som oppstår blant de om lag 500 sigøynerne i hovedstaden.

- Ingen av dem er i jobb. Målet vårt er å få det første barnekullet blant sigøynerne inn i skolen. Mødrene kontakter oss fordi barna bruker narkotika, sier Fleischer.

NTB

image: Seks sigøynere pågrepet i Oslo
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media