Seks siktet etter gjengoppgjør

Seks personer er siktet og ytterligere 15 personer avhørt etter en skyteepisode på Grønland i Oslo i natt. Trolig var det et gjengoppgjør som førte til at det ble løsnet minst fem skudd og to personer ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo rykket ut etter at det var løsnet minst fem skudd i Grønlandsleiret i Oslo sentrum ved tretiden natt til i dag. Flere leiligheter ble gjennomsøkt, og tre timer senere ble fem personer pågrepet i en leilighet på Grønland. Ifølge TV 2 ble enda en person pågrepet i ettermiddag.

Politiet har beslaglagt en kjøttøks, en kniv, to skytevåpen og tomhylser. Det er også funnet blodspor i Hawaii storkiosk på Grønland, hvor flere av de innblandede skal ha søkt tilflukt.

- Om de seks skal fremstilles for varetektsfengsling, blir vurdert i løpet av natten, sier vaktleder Kjell Pedersen ved Kriminalvakta i Oslo i kveld.

En person ligger på sykehus med skader i beinet, og politiet etterlyser en annen mann som også skal ha blitt truffet. Sistnevnte kan ifølge TV 2 ha blitt videofilmet på et apotek like etter skyteepisoden, men politiet har foreløpig ikke kommet i kontakt med vedkommende.

Det er thailendere og burmesere som er brakt til politihuset. Politiet tror at disse kan ha vært på samme side i slagsmålet, og at de kan ha slåss mot en gruppering som er på frifot.

(NTB)

Politiet i Oslo rykket ut etter at det var løsnet minst fem skudd i Grønlandsleiret i Oslo sentrum ved tretiden natt til i dag.