Seks siktet etter skyting i Oslo

Seks personer er pågrepet og siktet etter en skuddepisode ved Grønland Torg i Oslo like etter klokka 3 i natt. Blod på åstedet antyder at noen ble skadd, men omfanget er ennå uklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet søkte i morgentimene gjennom flere leiligheter i nærheten av åstedet, og pågrep ved 6.30-tiden seks personer i en leilighet i Smalgangen. Ytterligere fire personer i leiligheten ble innbrakt med status som vitner.

Et større område ved Grønland Torg er avsperret.

- Det ble avfyrt mellom fem og åtte skudd. Vi har en del å gå på, blant annet vitneobservasjoner, sier operativ uteleder Trude Vogt til NTB.

Utfra vitneobservasjoner mener politiet at det er snakk om et gjengoppgjør i det vietnamesiske miljøet.

- Vi vet at noen er skadd, for vi fant blodspor inne i en storkiosk som ligger like ved, men omfanget har vi ingen formening om, sier Vogt.

Ihvertfall seks personer var involvert, men det kan ha vært mange flere, sier operasjonsleder Hilde Walsø ved oslopolitiet til NTB.

<>Politiet skal nå undersøke om det er en sammenheng mellom denne episoden og en skyteepisode like utenfor Lillestrøm tidligere i natt. En person er arrestert og to navngitte personer er etterlyst av politiet som tror minst seks stykker var involvert i dramaet. (NTB)