REKKEHUS: Åstedet er ved eller i ei lavblokk i Oppegård. Her politiets etterforskere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REKKEHUS: Åstedet er ved eller i ei lavblokk i Oppegård. Her politiets etterforskere. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Seks siktet for drapsforsøk på familiemedlem (18) i Akershus

Både offeret og de siktede er i samme familie. - Jenta ble holdt, og mennene skrek, forteller nabo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

OPPEGÅRD/OSLO (Dagbladet): Politiet fikk ved 19-tida tirsdag kveld melding om en voldshendelse i Oppegård sørøst for Oslo. En 18 år gammel kvinne ble kjørt til sykehus med alvorlige skader.

- Vi fikk ikke snakket med henne i går, da hun var alvorlig skadd. I dag har vi fått beskjed om at tilstanden hennes er bedre, og at hun nå er utenfor livsfare. Vi håper at vi kan ta imot hennes forklaring i løpet av dagen, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Rekkehus

Seks personer er pågrepet i forbindelse med saken. Alle er familiemedlemmer av 18-åringen som ble skadd i voldshendelsen. Samtlige seks er nå siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

De pågrepne er i alderen fra mindreårige til godt voksne og av begge kjønn. De ble pågrepet både i går kveld og i dag morges. Samtlige er av utenlandsk opprinnelse, skriver Aftenposten.

- Vi er i en innledende fase av etterforskningen, og jobber nå både teknisk og taktisk med å innhente alle opplysninger vi kan, sier Hallgren.

- Ble holdt

Dagbladet er til stede ved åstedet, ei lavblokk i et boligfelt. Politiets kriminalteknikere undersøker en leilighet i bygningen.

En nabo forteller til Dagbladet at han ble vitne til en voldshendelse på parkeringsplassen ved adressen i 18-tida i går.

- Det var sju-åtte stykker. Ei jente ble holdt, og mennene på stedet skrek. Det så ut som småslåing, sier han.

En annen nabo sier det var «fullstendig kaos» på parkeringsplassen, og at fem personer sto med politiet.

- De guttene har jeg sett flere ganger, mange av dem er smågutter, sier han.

En tredje nabo sier hun så en gjenstand bli kastet opp i skogen.

Uklart hendelsesforløp

Det er fortsatt uklart for politiet nøyaktig hva som skjedde da den 18 år gamle kvinnen ble skadd.

- Men omstendighetene er vurdert dit hen at vi mener det er grunnlag for å sikte alle seks. Så vil den videre etterforskningen vise om det er grunnlag for å opprettholde siktelsene, sier hun videre.

De har foreløpig ikke bedt om bistand fra politiet sentralt i Oslo.

- Vi er et stort politidistrikt, og har folk med spesialkompetanse som jobber med denne saken nå. Vi har mange folk på saken i dag, for å få gjennomført mest mulig jobb på kortest mulig tid, forteller Hallgren.

Dagbladet følger saken.