Seks siktet i Tyrkia

Seks menn er siktet etter bombeattentatene mot to synagoger i Istanbul sist helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 mennesker ble drept under de to selvmordsaksjonene, som terrornettverket al-Qaida i en kunngjøring har påtatt seg skylden for.

Fem av de seks er siktet for «forsøk på å styrte den konstitusjonelle orden ved maktbruk», mens den sjette er siktet for å ha «bistått en terroristorganisasjon». Alle seks sitter nå i varetekt, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.

Tidligere onsdag identifiserte politiet de to tyrkiske selvmordsbomberne som Gokhan Elaltuntas (22) og Mesut Cabuk (29).

Politiet har avhørt et 30-talls mennesker i forbindelse med terroraksjonen, blant dem eieren av bilen som ble benyttet.

Tyrkiske myndigheter har lagt lokk på mye av informasjonen omkring pågripelsene, men israelske aviser skriver at selvmordsaksjonistene var i familie.

Tyrkiske kilder opplyser til avisen Haaretz at de to selvmordsbomberne var fettere, og at broren til den ene planla og ledet angrepet.

Alle tre skal ha tilbrakt tid i Afghanistan og Iran, og trolig mottatt trening fra Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk. Hovedmannen skal ifølge enkelte kilder ha rømt til Syria.

Etterforskningen skal ha blitt lettet ved at selvmordsbomberne benyttet varebiler som tilhørte slektninger, uten engang å fjerne registreringsnumrene.

NTB