MYE RØYK: Fire personer er skadd i en gass-eksplosjon hos oljeserviceselskapet Malm Orstad i Klepp i Rogaland. Foto: 2400-TIPSER
MYE RØYK: Fire personer er skadd i en gass-eksplosjon hos oljeserviceselskapet Malm Orstad i Klepp i Rogaland. Foto: 2400-TIPSERVis mer

Seks skadd etter eksplosjon i forbindelse testing av utstyr

En alvorlig og tre kritisk skadd etter eksplosjon i lokalene hos oljeserviceselskap i Klepp i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLEPP/OSLO (Dagbladet): Totalt seks personer ble skadd etter en eksplosjon på Klepp i Rogaland i formiddag.

- Vi har en person som er til behandling på Stavanger Universitetssykehuset med alvorlige hode- og inhalasjonsskader, i tillegg er to personer til behandling her på sykehuset med lettere skader. Tre personer flys nå til Haukeland Sykehus i Bergen med kritiske brannskader, forteller kommunikasjonsrådgiver Marie Koch Singelstad ved Stavanger Universitetssykehus (SUS) til Dagbladet.

Testing av en ny modell Eksplosjonen skjedde i forbindelse med testing av et nytt verktøy hos oljeserviceselskapet Malm Orstads lokaler i Klepp.

- Dette er et arbeidsuhell. Det var under en test av et kappeverktøy. I forbindelse med dette hadde det skjedd en eksplosjon i hallen verktøyet sto. De skadde befant seg i naborommet under eksplosjonen, sier innsatsleder Johnny Johnsen til Dagbladet på stedet.

Brannvesenet opprettet raskt en sikkerhetssone rundt bygget.

- Vi har fått kontroll over situasjonen, men det brenner sporadisk i takkkontruksjonen i et mindre bygg. Det er ingen fare for gasseksplosjoner, sier varabrannsjef Eivind Rake ved Brannvesenet i Sør-Rogaland til Dagbladet.

Testet nytt utstyr Assisterende daglig leder i Malm Orstad, Bjørnar Huru, sier til Dagbladet at de nå håper det beste for sine kollegaer.

- De har blitt tatt hånd om av helsepersonell, og håper på det beste, sier Huru.

108 personer ble evakuert fra Malm Orstad etter eksplosjonen. Huru aner ikke hvorfor eksplosjonen skjedde under testen av den nye modellen.

- Vi holdt på med en test at nytt utstyr da eksplosjonen skjedde. Det skjedde ett eller annet, men vi vet ikke hva selv ennå. Vi har blitt evakuert og har verken tilgang til utstyret det gikk galt med eller bygningen, sier han til Dagbladet.

Sikkerhetssone Det ble raskt opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt bygningen, og det har vært en gasslekkasje på stedet av nitrogengass og acetylenegass.

- De skadde har brannskader, og noe splintskader, forteller Rake.

EKSPLOSJON: Det var lenge brann i bygningene til oljeserviceselskapet Malm Orstad på Voll i Klepp, etter at det skjedde en eksplosjon under test av utstyr.
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
EKSPLOSJON: Det var lenge brann i bygningene til oljeserviceselskapet Malm Orstad på Voll i Klepp, etter at det skjedde en eksplosjon under test av utstyr. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer

Brann- og redningsmannskaper rykket ut fra Sandnes, Bryne og Kleppe. Folk ble brakt ut av lokalene på bårer.

- Vi fikk melding om en gasseksplosjon med ukjent antall skadde klokka 10.02, sier Bjarne Haaland ved brannvesenet i Sør-Rogaland til Dagbladet.

Sjefen i Sveits Eksplosjonen skjedde hos oljeserviceselskapet Malm Orstads lokaler i Klepp. Malm Orstad driver med engineering og fabrikasjon av utstyr rettet mot offshore-industrien.

- Jeg har ikke fått full oversikt over hva som har skjedd, men prøver å orientere meg, sier daglig leder Magne Orstad på telefon fra Sveits. Han forteller at han nå er på vei hjem.

- Jeg jobber nå med å finne ut mer om tilstanden til de som er skadd, sier Orstad videre.

MINST FIRE SKADD: Minst fire personer er skadd i en eksplosjon på Klepp i Rogaland. Foto: Magnar Larsen
MINST FIRE SKADD: Minst fire personer er skadd i en eksplosjon på Klepp i Rogaland. Foto: Magnar Larsen Vis mer