Seks skadd etter lynnedslag

Seks personer er blitt fraktet til sykehus med ambulanse etter et kraftig lynnedslag i Atlanta i USA.

LYNNEDSLAG: På bilder fra stedet kan man se at flere mottar behandling fra helsepersonell. Foto: John Amis / AP / NTB Scanpix
LYNNEDSLAG: På bilder fra stedet kan man se at flere mottar behandling fra helsepersonell. Foto: John Amis / AP / NTB ScanpixVis mer

Seint lørdag kveld norsk tid melder nyhetsbyrået AP at flere personer er blitt fraktet til sykehus etter et lynnedslag ved East Lake Golf Club i Atlanta.

Personene var tilskuere til golfturneringen PGA Tour Championship.

I en pressemelding uttaler arrangøren at fem personer er blitt fraktet til sykehus for behandling, mens én person mottok behandling på stedet. Ingen av personene skal være livstruende skadd, ifølge PGA Tour.

Det er blitt meldt om to kraftige lynnedslag: Ett ved hovedinngangen og ett som slo ned i et tre ved golfbanen, nær utslaget til det 16. hullet.

Stoppet spillet

Like over klokka 16 lokal tid meldte arrangøren på Twitter at spillet var blitt stoppet, og at alle spillerne hadde blitt fraktet bort fra banen som følge av kraftig tordenvær.

- Sikkerheten i forbindelse med været, er kritisk for oss. Vi står overfor mange forskjellige scenarioer gjennom året, og vi vil med stor sannsynlighet bli utsatt for uvær, sier operasjonsleder for turneringen, Tyler Dennis, og fortsetter:

- Det finnes mange dager som i dag, hvor vi ser på værmeldingen som opplyser at det er 50-60 prosent sjanse for uvær mellom klokka 15 og 18. Slike ting må vi overveie for å ta den beste beslutningen når vi setter opp timeplanen.

- Når det gjelder spillstopp, så er det åpenbart at vi ikke etterlater rom for feilmarginer. Sikkerhet prioriteres høyt hos oss.

- Evakueringsvarsel

På resultattavlene ble tilskuerne opplyst at det var uvær på vei, og ble bedt om å evakuere banen så lenge spillstoppet var aktivt, skriver PGA Tour i en pressemelding.

- Når vi stopper spillet, oppfordrer vi alle til å forlate stedet og søke ly andre steder, sier visepresident for turneringens avdeling for spillregler og turneringer, Mark Russel.

Mange av golfsportens største stjerner deltar under turneringen, og golfrunden vil starte opp igjen søndag morgen lokal tid.

Dagbladet oppdaterer saken!

TIL SYKEHUS: Minst fem personer er blitt sendt til sykehus med ambulanse, ifølge AP. Foto: John Amis / AP / NTB Scanpix
TIL SYKEHUS: Minst fem personer er blitt sendt til sykehus med ambulanse, ifølge AP. Foto: John Amis / AP / NTB Scanpix Vis mer