Seks skadd i branndrama

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Seks personer ble skadd og 42 personer ble evakuert av politiet etter en brann i Trubadur-gården i Trondheim sentrum i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 09.40 brenner det fortsatt inne i gården. Bare skallet av bygningen står igjen, resten er totalskadd. Brannvesenet har bestemt seg for å la bygningen brenne ned kontrollert. Etter først å ha spredt seg til nabobygningen, festet flammene seg i taket på trebygningen i Trondheim sentrum. Sterke vindkast og generelt vanskelige værbetingelser gjorde at politiet tidlig fryktet full overtenning. Gården har en restaurant i første etasje, mens andre og tredje etasje er innredet til boliger.

Mobilisert

Flere evakuerte ble innkvartert ved «Prinsen» hotell i samme kvartal som restauranten. Vaktleder Jens Arne Haugum ved Trondheim politikammer tok ingen sjanser og beordret stengning for den inngående trafikken fra Byåsen-Ila.

- Vi har mobilisert alt disponibelt mannskap, men vinden står fra nordvest og følgelig i gunstig retning i forhold til både Prinsen og Remas hovedkontor som ligger i samme kvartal, sier vaktsjef ved Trondheim brannstasjon, Hans Hamnes til Dagbladet :på nettet i natt.

Fem av de skadde ble tidlig skrevet ut fra sykehuset, mens én holdes tilbake for observasjon.

Fikk ikke åpnet branndører

- Vi ble vekket av lyder, og sparket inn dør etter dør for å få alle ut, sier beboer Hauk Langlo (26) til Dagbladet :på nettet.

- Innen vi var ute av huset, var det full fyr i første og andre etasje. De som bodde i tredje sto i vinduet og ventet på å bli reddet mens røyken veltet ut bak dem, fortsetter han. Branndørene i bygningen lot seg ifølge beboerne ikke åpne.

Lettet berømmer de alle politi og brannvesen for å ha kommet raskt til stedet og dermed reddet de som ikke hadde mulighet til å komme seg ut ved egen hjelp.

Det synes klart at brannen har startet i «Trubadur», men årsaken er ennå ikke kjent.

BRENNER: Brannvesenet lar toppetasjen brenne kontrollert ned.
EVAKUERT: - Innen vi var ute, var det full fyr i første og andre etasje, sier beboer i gården Hauk Langlo (26).