Seks skadd i snøskred i Troms

Stort snøskred på Kjostind i Lyngsalpene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved to-tiden i dag gikk det et snøskred i Troms. Raset var flere hundre meter bredt.

- Vi fikk melding 14.06 om at det hadde gått et stort snøskred i et fjellparti som heter Kjostind i Lyngsalpene, sier operasjonsleder Bengt Giæver Johansen ved Troms politidistrikt til Dagbladet.no. 

Flere personer ble funnet i rasområdet.

- Fire personer er funnet skadd. Den ene kom opp av skredet, mens de tre andre måtte graves opp, sa Giæver Johansen til Dagbladet.no tildigere i dag.

I ettermiddag melder NTB at seks personer er brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Nordlys melder at en person er alvorlig skadd.

- Vi har fått inn fem menn og en kvinne etter raset i Lyngen. En er alvorlig skadet, men stabil, fire er lettere skadet, mens en allerede er utskrevet, sier infomasjonsvakt Marit Einejord ved UNN til avisa.

Alle er ifølge Nordlys i begynnelsen av 20-årene.

SNØSKRED: Skredet gikk i Lyngsalpene i Troms. Arkivfoto: Jon Terje H. Hansen
SNØSKRED: Skredet gikk i Lyngsalpene i Troms. Arkivfoto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

Nedkjølt

Det skal dreie seg om skader i form av kraftig nedkjølig.

- To nedkjølte personer er fraktet til sykehuset i Tromsø. De andre to er fortsatt på rasstedet, og vil bli hentet ut straks helikoperet kommer tilbake, sa redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen i Bodø til Dagbladet.no tidligere i dag. 

Farlig søk 

Det ble lenge fryktet at flere personer kunne være savnet i raset. Det var flere uavhengige grupper på til sammen 10-12 personer i området da raset gikk, men politiet mener å være sikre på at det ikke er flere enn de fire som er tatt av raset.

- Vi har ingen flere savnet og ut ifra de opplysningene vi har fått, er det ingenting som tyder på at det er flere i raset, sier operasjonsleder Bengt Giæver Johansen i Troms politidistrikt til NTB. 

Området der raset gikk ligger på over 1000 meters høyde over havet.

- Vi ble varslet av politiet om at det har gått et skred og mobiliserte umiddelbart alle tilgjengelige ressurser, sier Rune Larsen, vaktleder for Norsk Folkehjelp Sanitet i Tromsø.

Seks skadd i snøskred i Troms

Dagbladet.no kommer med mer.