Seks skadet etter vulkaneksplosjon

Vulkanen Stromboli i Italia har de siste dagene spydd ut lava og aske. I dag ble seks mennesker skadd under et utbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen førte til at en stor klippe falt ned i havet og laget en kjempebølge som skylte over hus og slet løs fortøyde båter og biler.

Det regnet aske over området rundt vulkanen i dag. Stramboli er 900 høy. På lørdag startet vulkanen å spy ut lava i havet. Utbruddet er det kraftigste siden 1985. Ingen ble skadet på lørdag. Men i dag måtte seks sendes til sykehus.

- Hørtes ut som jordskjelv

Den italienske marinen satte straks i gang med en evakueringsplan for de 30 beboerne i Ginostra, den lille landsbyen sør-vest på den 12 kvadratkilometer store øya. Innbyggere og turister måtte i dag evakuere over til Sicilia.

- Jeg hørte bråk som om det var et jordskjelv. Så ble det opprør i vannet, sier 23-åringe Gianluca ifølge Abc.net. Giuffre eier en butikk på øya.

Han så deretter en bølge komme mot land som var omtrent 20 meter høy.

- Den tok med seg alle båtene som de var strå. Det samme skjedde fem ganger, så roet sjøen seg.

Høy vulkanaktivitet

Stromboli ligger omkring 12 meter nord for vulkanen Etna på Sicilia.

Etna på Øst-Sicilia er med sine 3370 meter Europas høyeste levende vulkan. De siste to månedene har vulkanen vært i en svært aktiv fase og byen Cataina har vært dekket med aske. Men så langt har heller ikke lavastrømmer fra Etna skadet mennesker. Catanias flyplass er imidlertid stengt.

De to aktive vulkanene er populære turistmål. I oktober i fjor ble en tysk kvinne hardt skadet og omkom etter å ha blitt truffet av en stein slengt ut fra Stramboli.

STROMBOLI I DAG:</B> De seks skadde var alle innbyggere på øya. De ble evakuert med helikopter til Sicilia.
<B>KAOS PÅ ØYA:</B> Ifølge en talsmann for det italienske sivilforsvaret var det en klippe fra fjellet som skapte kjempebølgen som skyllet over landsbyen.