Seks skolebarn drept i busskrasj

Toget delte bussen i to i den tragiske ulykken i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et tog kjørte i dag inn i en skolebuss nær byen Allinges i Alpene nær grensa mellom Frankrike og Sveits. 50 barn og seks voksne var ombord i bussen.

- Seks barn ble drept i ulykken. Fire passasjerer ble alvorlig skadet - vi vet ikke om disse er barn eller voksne. 27 barn ble lettere skadet, sier en talsmann for jernbanen ifølge BBC.

Bussen sto stille på planovergangen da den ble truffet av et regiontog i byen Mesinges, opplyste en lokal tjenestemann. Ifølge det franske statsbaneselskapet SNCF fungerte bommene ved planovergangen som de skulle. Det er ikke klart hvorfor bussen sto på planovergangen.

Frankrikes president Nicolay Sarkozy uttrykte sin medfølelse med ofrene på en pressekonferanse.

- Vi tenker alle på barna, de voksne, ofrene. Vi kan bare håpe det blir så få ofre som mulig, sa presidenten.

Innenriks- og samferdselsministeren reiste til åstedet umiddelbart etter ulykken.

Seks skolebarn drept i busskrasj
VOLDSOMT SAMMENSTØT: Bussen sto på planovergangen da den ble truffet av toget, som delte bussen i to. Minst seks mennesker har mistet livet. Foto: Scanpix/AFP
VOLDSOMT SAMMENSTØT: Bussen sto på planovergangen da den ble truffet av toget, som delte bussen i to. Minst seks mennesker har mistet livet. Foto: Scanpix/AFP Vis mer
PÅ ÅSTEDET: Representanter fra Frankrikes regjering og fra togselskapet var raskt på åstedet for å bivåne redningsarbeidet.