Seks skoleelever skutt i Las Vegas

Skyldes trolig krangel om jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks skoleelever i ungdomsskole- og videregåendealder ble skutt idet de gikk av en skolebuss i Las Vegas tirsdag kveld. Én av dem skal være kritisk skadd, og minst én av de skadde er ei jente, melder BBC News og AP.

De to antatte gjerningsmennene, som ifølge Reuters satt i en bil og skjøt fra den andre siden av gata, er ennå ikke tatt. Bussens passasjerer var elever ved Mojave High School nordøst i kasinobyen i Nevada.

Politiet etterforsket en stund skytingen som et gjengoppgjør, men tror nå at episoden har bakgrunn i en episode på skolen tidligere på dagen, der tre 16-åringer ble arrestert etter en slåsskamp som ble utløst av en krangel om ei jente.

De to mest alvorlig skadde er en 18- og en 17-åring som begge er skutt i overkroppen, med 9-millimeter- og .45-ammunisjon, ut fra tomhylser funnet på åstedet å dømme.

De fire resterende skadde har mindre skader i armene og beina. Alle disse er under 18 år og elever ved skolen, ifølge sheriff Doug Gillespie.

Mojave High School har ca. 2300 elever med stor etnisk variasjon, og man fryktet at skytingen var raserelatert. Politiet var derfor raske med å avkrefte dette.