Seks smittede knyttes til treningssentre

Smittesporing i Trondheim knytter seks tilfeller av corona-smitte til treningssentre. Nå oppfordrer kommunen folk til ikke å oppsøke dem.

KNYTTES TIL TRENINGSENTRE: Kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune opplyser at seks smittetilfeller knyttes til treningssentre. Han vil ikke opplyse hvilke sentre det gjelder, men sier at det er flere enn ett. Her fra julemarkedet i byen i forrige uke, med Olavsstatuen og Trondheim torg i bakgrunnen Foto: Gorm Kallestad / NTB
KNYTTES TIL TRENINGSENTRE: Kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune opplyser at seks smittetilfeller knyttes til treningssentre. Han vil ikke opplyse hvilke sentre det gjelder, men sier at det er flere enn ett. Her fra julemarkedet i byen i forrige uke, med Olavsstatuen og Trondheim torg i bakgrunnen Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om det er økt smittefare ved å trene på treningssenter, har vært et opphetet tema etter at en studie ledet av medisinprofessor Mette Kalager kom til at svaret er nei.

Nå kan smittesporing i Trondheim tyde på noe annet.

- I løpet av den siste smitteoppblomstringen har vi registrert at seks personer er smittet tilknyttet treningssentre, sier kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune til Dagbladet.

Disse smittetilfellene har blitt registrert i løpet av de siste ti dagene, opplyser Tiller.

- Ikke oppsøk treningssentre

På bakgrunn av høye smittetall i Trondheim har kommunen gått ut med en advarsel - og en oppfordring.

- Kommunedirektøren har i dag oppfordret folk til å trene utendørs, og ikke oppsøke treningssentre nå mens smittetallene er så høye, sier Tiller til Dagbladet.

Samtidig understreker han at det ikke er slik at treningssentre er noen hovedkilde til corona-smitte i Trondheim.

Tirsdag sendte kommunen ut en pressemelding, på bakgrunn av at det mandag ble registrert hele 44 nye smittede - ny rekord på et døgn.

«10 av gårsdagens smittede har foreløpig ukjent smittekilde. Det vil si at det store flertallet, 34 tilfeller, er nærkontakter», heter det i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer