Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks soldater suspendert

23 tyske soldater granskes for skandalebildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det tyske forsvaret har sparket seks soldater fra tjeneste på grunn av skandalebildene der soldater poserer med hodeskaller og bein fra menneskeskjelett i Afghanistan.

I forrige uke publiserte avisa Bild en rekke sjokkerende bilder av soldater som lekte med hodeskaller. Soldatene var i uniform og tjenestegjorde i Afghanistan. Ett av bildene viser en soldat som later som han henretter et menneskeskjelett.

Da flere bilder dukket opp fryktet mange at dette ikke var en enkeltstående episode. Nå er 23 soldater under etterforskning og seks suspendert så langt.

Tysklands kansler Angela Merkel har uttalt at oppførselen var utilgivelig og har lovet å straffe alle involvert.

Ifølge forsvarsdepartementet tyder mye på at menneskebeinene ikke stammer fra en grav.

- Vi har en mistanke om at disse levningene ble funnet på et jorde som ligger rundt to kilometer fra basen, sier departementets talsmann Thomas Raabe til AP.

Departementet leder etterforskningen mot de 23 soldatene, og sier ingen overordnede offiserer er mistenkt. 16 av soldatene er fortsatt aktive i det tyske forsvaret.

- Så langt har vi suspendert seks soldater fra sine plikter. Vi har ikke sett noe som tyder på at deres overordnede visste om dette, sier Thomas Raabe.

SKAL HA TILSTÅTT: Tre soldater stasjonert på denne basen i Bad Segeberg, nord i Tyskland skal ha innrømmet å stå bak flere av bildene, ifølge en anonym kilde i det tyske forsvaret. 23 soldater er under etterforskning for de sjokkerende bildene av soldater i Afghanistan. Foto: Scanpix
SKAL HA TILSTÅTT: Tre soldater stasjonert på denne basen i Bad Segeberg, nord i Tyskland skal ha innrømmet å stå bak flere av bildene, ifølge en anonym kilde i det tyske forsvaret. 23 soldater er under etterforskning for de sjokkerende bildene av soldater i Afghanistan. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge flere tyske medier skal tre soldater ha innrømmet å stå bak flere av bildene, men dette vil ikke departementet bekrefte.

SJOKKERTE LESERNE: Den tyske avisa Bild publiserte sjokkerende bilder av tyske soldater som poserer med hodeskaller.