Seks søsken døde

BERLIN (Dagbladet): En 34 år gammel nederlender er siktet for mordbrann. Seks av hans sju barn mistet livet i brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han kom hjem fra en fylletur på byen, barket den 34 år gamle nederlenderen sammen med sin ett år eldre samboer med seks av parets sju barn som livredde øyenvitner. Timer etter ble mannen arrestert, siktet for mordbrann som kostet ungene i alderen fra fire til tolv år livet.

Slagsmål

Tragedien utspilte seg i byen Roermund i provinsen Limburg, nær grensa til Tyskland i det sørlige Nederland i går morges. Den 35 år gamle barnemoren lå i går kveld fortsatt bevisstløs på sykehuset, uvitende om at hun har mistet seks av sine sju barn.

Det sjuende overnattet hos slektninger denne natta og reddet dermed livet.

Naboer har fortalt at de hørte høylytt krangel og slagsmål i 03-tida, etter at den arbeidsløse 34-åringen hadde kommet hjem full. Ungene skulle ha klaget over at de var sultne og ville ha noe å spise.

Mannen forsvant fra huset, som umiddelbart etterpå sto i brann.

Han kom seinere tilbake og gikk løs på brannfolkene som desperat forsøkte å få kontroll over ilden og redde ut kvinnen og hennes barn. Han satte seg voldsomt til motverge da han ble pågrepet av politiet.

Livstruende

Tre jenter og to gutter var døde da brannfolkene lyktes å ta seg inn i det brennende tre etasjer store huset. Moren og den tredje av sønnene hoppet ut av et vindu. Gutten døde på sykehuset noen timer seinere. Moren ble livstruende skadd. Det yngste av ofrene var Pascal (4), det eldste var David (12).

FIKK SJOKK: Flere av brannfolkene som forgjeves forsøkte å slukke brannen brøt sammen i sjokk på grunn av det de opplevde.