Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks søsken drept i brann

Stearinlys årsak til brann i leilighet uten elektrisitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et stearinlys var trolig årsaken til brannen som kostet seks søsken mellom tre og 14 år livet i Chicago søndag morgen. Barnas mor og tre andre søsken ble skadd i brannen.

Sjokkerte naboer

Hjelpeløse naboer ble vitner til at barna skrek at de brant, men kunne ikke gripe inn for å redde barna som var innestengt i den overtente leiligheten.

Hadde ikke elektrisitet

Strømmen i leiligheten hadde vært koblet ut siden mai, og var heller ikke utstyrt med røykvarsler, i følge brannsjef Raymond Orozco. - Dette er verste brannen i Chicago på lang tid, sa Orozco til nyhetsbyrået Associated Press. -Det dreier seg om barn. Dette er svært vanskelig for alle de involverte, sier brannsjefen til AP.

En talsmann for det lokale elektrisitetsselskapet Commonwealth Edison, John Dewey, fortalte at leiligheten hadde vært uten strøm siden mai, men ville ikke gi opplysninger om årsaken til at elektrisiteten var slått av.

Tilstanden skal være stabil for barnas mor og ett av de overlevende barna, sier en ansatt på Thorek-sykehuset i Chicago. Tilstanden for to andre av søskenflokken på ti er foreløptig ikke kjent.

UTEN STRØM ELLER RØYKVARSLER: Brannen i denne leiligheten i Rogers Park i Chicago sjokkerer innbyggerne i Chicago. Ti barn hadde bodd uten elektrisitet siden mai. Foto: REUTERS
UTEN STRØM ELLER RØYKVARSLER: Brannen i denne leiligheten i Rogers Park i Chicago sjokkerer innbyggerne i Chicago. Ti barn hadde bodd uten elektrisitet siden mai. Foto: REUTERS Vis mer
TRAGEDIE: En nabo legger ned blomster utenfor huset der seks barn mistet livet søndag.