Seks spesialister tok i bruk banebrytende teknologi for å redde brannskadd skilpadde

Freddy fikk 3D-printet skall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vi hører ofte historier om hjemløse, skadde eller syke dyr som blir tatt hånd om og får hjelp av frivillige.

Omsorg og kjærlighet kan mange ganger være medisin i seg selv, men noen ganger må det mer omfattende behandling til.

Banebrytende teknologi En gruppe veterinærer og andre fagfolk i Brasil har ved hjelp av banebrytende 3D-teknologi hjulpet en rekke sårede dyr med å erstatte ødelagte eller tapte lemmer.

Teamet, som går under navnet Animal Avengers og har base i Sao Paulo, består av fire veterinærer, en kjevekirurg og en 3D-designer.

Gruppa ble først og fremst dannet for deres felles interesse og kjærlighet for vitenskap og dyr.

Tilpassede proteser for lemlestede dyr kan redde liv og de forsto raskt at de kunne gjøre et ekstraordinært arbeid ved hjelp av banebrytende teknologi.

Verdens første Skilpadden Freddy var den første skilpadda i verden som fikk nytt skall ved hjelp av 3D-teknologi, og var den første som fikk hjelp av veterinærene.

Freddy fikk skallet ødelagt og var døden nær da hun ble alvorlig skadd i en skogbrann i 2015.

Situasjonen var svært kritisk da hun ble funnet. Freddy var hardt skadd og hadde vært uten mat i 45 dager, ifølge en pressemelding fra nyhetsbyrået GC Noticias.

Prosessen med å konstruere et nytt skall startet med å ta rundt 40 bilder av skilpadda i alle vinkler før de ble sammenlignet med bilder av en frisk skilpadde.

3D-printing Bildene ble brukt til å lage en 3D-modell av skilpadda. Fire ulike plastikkstykker ble så konstruert ved hjelp av en 3D-printer. Stykkene sattes sammen til et skall, nesten som et puslespill.

3D-printing bygger lagvis opp modellen eller prototypen gjennom en hurtig prosess. Det tilføyes lag for lag nytt materiale i flytende form eller pulverform og lager dette i den ønskede konturen. Forskjellige materialer kan brukes, men plastikk er mest brukt.

Hver av de fire skalldelene skal ha tatt over femti timer å produsere, noe som var mye mer en forventa, ifølge Huffington Post.

Etter at skallet var ferdig, var det bare én ting som gjensto. Skallet var hvitt, noe som ikke så særlig bra ut til ei skilpadde. Den brasilianske kunstneren Yuri Caldera malte det i farger som var passe kamuflerende for Freddy.

Før det ble malt brukte gruppa tid på å finne en type maling som ikke ville være skadelig for Freddys helse.

Ifølge 9News har Freddy det veldig bra den dag i dag og har hatt en eventyrlig fremgang etter at hun var døden nær for et år siden.

Hjelper dyr frivillig Animal Avengers har i tillegg til Freddy hjulpet en rekke andre dyr, blant annet flere fugler.

I juli i 2015 sørget de for at en tukan fikk en 3D-protese etter at øvre delen av nebbet hadde blitt ødelagt i en ulykke. De har også utviklet og produsert verdens første 3D-metallnebb til fuglen Gigi, en fugl av arten macaw, som tilhører papegøyefamilien.

Gruppa jobber frivillig og bruker penger fra egen lomme til sine prosjekter.