Seks tatt etter narkoaksjon på Oslo-skole

Rektor ba politiet gripe inn mot kjøp og salg av narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere personer er pågrepet etter at politiet ved Manglerud politistasjon gjennomførte en narkotikaaksjon mot Holtet videregående skole i dag.

Rundt 25 politifolk, inkludert sivilt gatepoliti, hundepatruljer og egne mannskaper fra Manglerud slo til rundt storefri i en aksjon, som rektor ved den videregående skolen hadde tatt initiativet til.

- Skolens ledelse ba om et samarbeid for å få avdekket en situasjon med kjøp og salg av narkotika, som vi vet har foregått der, sier stasjonsjef Gro Smedsrud til Dagbladet.no.

- Seks gutter i alderen 16-20 år, alle elever ved skolen, er pågrepet. Hos tre av dem er det gjennomført ransakelse. De pågrepne vil bli avhørt og kan forvente seg bøter og forelegg og nærmere oppfølging i etterkant, sier Smedsrud.

Politiet fant ikke noe narkotika på skolen, men tok beslag i brukerutstyr. Stasjonssjefen ved Manglerud utelukker ikke at ryktene om en politiaksjon kan ha kommet politifolkene i forkjøpet.

- Det kan selvsagt være tilfeldig at vi ikke fant noe stoff. Men vi vet at jungeltelegrafen går og at noen kan ha fått tips om hva som var på gang, sier Smedsrud, som berømmer rektor ved skolen for å ha tatt affære.

Hun mener det er naivt å tro at skoler er fri for narkotikaomsetning.