Seks tatt i stor kebab-razzia

Minst én E.coli-syk av ulovlig kjøtt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Store politistyrker fra fire fylker, samt Mattilsynet, har gjennomført en kjemperazzia mot en rekke adresser på Østlandsområdet. Seks personer er pågrepet i aksjonen, som retter seg mot ulovlig kebabproduksjon som har ført til at minst én person er blitt syk av E.coli.

Politiet har lenge mistenkt at flere hundre tonn kebabråvarer er blitt ulovlig omsatt, og at flere titalls millioner kroner er unndratt beskatning og avgiftsbelegging. I tillegg mistenkes det at mye av produksjonen har foregått uten godkjenning fra Mattilsynet.

Personen som er blitt E.coli-syk, skal ha spist kebab som stammer fra de ulovlige kjøttpartiene.

Det er lang etterforskning som ligger til grunn for storaksjonen, som har blitt gjennomført i Østfold, Vestfold, Oslo og Bærum. I tillegg til politidistriktene i Østfold, Vestfold og Oslo er Økokrim og fylkesskattekontorene i Østfold og Oslo dratt inn i etterforskningen.

- Myndighetene ser svært alvorlig på denne typen virksomhet, som i seg selv er ulovlig, og som i tillegg undergraver mulighetene og ødelegger markedet for dem som driver på lovlig vis, sier Otto Stærk, politimester i Østfold, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer