Seks tatt i væpnet aksjon

Mistanke om skyting i Kristiansund i går kved.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer ble natt til fredag pågrepet i Kristiansund sentrum etter at det skal ha blitt avfyrt skudd mot en leilighet.

Politiet fikk like etter klokken 21 torsdag melding om knust glass i en verandadør i en leilighet i Kristiansund sentrum. I tillegg ble det hørt flere smell som tydet på at skudd ble avfyrt.

- Vi dro ut og undersøkte leiligheten, og det tydet på at skudd hadde blitt avfyrt. Vi satte deretter i gang en væpnet aksjon mot en annen leilighet like i nærheten. To personer i en naboleilighet ble evakuert for sikkerhets skyld før vi satte i gang aksjonen, opplyser operasjonsleder Jacob Thingvold i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Til sammen seks personer ble pågrepet under den væpnede aksjonen. Fem av dem er menn i 20-årene, og den sjette personen er en 19 år gammel kvinne.

- De seks personene var i leiligheten det skal ha blitt skutt fra. Pågripelsene skjedde uten dramatikk, og ingen ble skadd. Klokken 0.50 var aksjonen avsluttet, sier Thingvold.

Avhør av noen av de pågrepne var i gang tidlig fredag morgen. Ved 6-tiden fredag morgen var det fortsatt uklart hva som egentlig har skjedd.

- Ting tyder på at det har blitt løsnet skudd. Vi vil i løpet av dagen avhøre resten av de pågrepne, og vi fortsetter med tekniske undersøkelser på åstedet, sier Thingvold.

(©NTB)