Seks tiltak skal hindre sexpress på Universitetet i Oslo

Ekstern gransking av forholdene på Odontologisk fakultet og opprettelse av hjelpetelefon for seksuelt trakasserte.

ENIGE OM TILTAK: Hovedverneombud Mette Børing ved Universitetet i Oslo har vært i møte med universitetsledelsen i dag. De legger fram seks tiltak som skal hindre sexpress på universitetet. Foto: Krister Sørbø
ENIGE OM TILTAK: Hovedverneombud Mette Børing ved Universitetet i Oslo har vært i møte med universitetsledelsen i dag. De legger fram seks tiltak som skal hindre sexpress på universitetet. Foto: Krister Sørbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Universitetsledelsen, Hovedverneombudet, Studentparlamentet og hovedtillitsvalgte ved Universitetet i Oslo enes om en rekke tiltak etter Dagbladets avsløringer av professorer som utøver sexpress mot sine stipendiater.

Ekstern granskingTo av seks tiltak retter seg direkte mot Det odontologiske fakultet.

- Neste uke vil vi igangsette en ekstern undersøkelse som skal se på arbeidsmiljøet og læringsmiljøet på Odontologisk fakultet. Vi ønsker en uhildet gjennomgang, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe til Dagbladet.no.

Hun sier de også vil styrke ressursene i oppfølgingen av personer som føler seg rammet av forholdene ved Odontologisk fakultet.

Universitetet vil også opprette en egen telefonlinje lagt til HMS-seksjonen, hvor studenter, stipendiater og ansatte anonymt kan rapportere om seksuell trakassering.

- Denne hjelpetelefonen gjelder universitetet generelt, sier Bjørneboe.

Vil styrke varslingUIO vil også styrke varslingsmulighetene generelt, samt styrke eksisterende varslingsrutiner. Universitetet nedsatte i vår en arbeidsgruppe som skal se på forholdene rundt seksuell trakassering i lys av retningslinjene som ble laget i 1997.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer