Seks timer med styrtregn forvandlet bygda Utvik i fjor. Vi fikk et varsel om hva vi kan vente oss i framtida

I løpet av noen timer ble Utvik forvandlet fra en idyllisk liten bygd til noe som mest av alt liknet en krigssone.

Da elva tok Utvik: Oddbjørn Bruland, hydrolog og professor, hadde advart i et år om at Utvik kunne være flomutsatt. Om morgenen 24. juli 2017 fikk han rett, og ble selv vitne til at elva raserte hjembygda. Foto: Oddbjørn Bruland
Da elva tok Utvik: Oddbjørn Bruland, hydrolog og professor, hadde advart i et år om at Utvik kunne være flomutsatt. Om morgenen 24. juli 2017 fikk han rett, og ble selv vitne til at elva raserte hjembygda. Foto: Oddbjørn Bruland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

UTVIK / MOSJØEN / OSLO (Dagbladet): Lavtrykket som skulle gi Oddbjørn Bruland (53) rett, kom sigende inn fra Sverige natt til 24. juli 2017. Bruland, som er professor ved Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU og har jobbet med vann og elveløp siden 1992, lå og sov i hjembygda Utvik i Sogn og Fjordane.

Han og familien var på sommerferie. De bodde i ei lafta tømmerstue NTNU-professoren har satt opp, vegg-i-vegg med barndomshjemmet, helt nede i fjordkanten i den i idylliske vestlandsbygda.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer