Seks timer med styrtregn forvandlet bygda Utvik i fjor. Vi fikk et varsel om hva vi kan vente oss i framtida

I løpet av noen timer ble Utvik forvandlet fra en idyllisk liten bygd til noe som mest av alt liknet en krigssone.

Da elva tok Utvik: Oddbjørn Bruland, hydrolog og professor, hadde advart i et år om at Utvik kunne være flomutsatt. Om morgenen 24. juli 2017 fikk han rett, og ble selv vitne til at elva raserte hjembygda. Foto: Oddbjørn Bruland
Da elva tok Utvik: Oddbjørn Bruland, hydrolog og professor, hadde advart i et år om at Utvik kunne være flomutsatt. Om morgenen 24. juli 2017 fikk han rett, og ble selv vitne til at elva raserte hjembygda. Foto: Oddbjørn Bruland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

UTVIK / MOSJØEN / OSLO (Dagbladet): Lavtrykket som skulle gi Oddbjørn Bruland (53) rett, kom sigende inn fra Sverige natt til 24. juli 2017. Bruland, som er professor ved Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU og har jobbet med vann og elveløp siden 1992, lå og sov i hjembygda Utvik i Sogn og Fjordane.

Han og familien var på sommerferie. De bodde i ei lafta tømmerstue NTNU-professoren har satt opp, vegg-i-vegg med barndomshjemmet, helt nede i fjordkanten i den i idylliske vestlandsbygda.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer