Seks turister brutalt voldtatt på stranda i Acapulco

Mennene var maskert og bevæpna da de angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er seks spanske kvinner som skal ha blitt voldtatt av fem bevæpna menn i en bungalow de leide på stranda i Acapulco i Mexico. Politiet fikk melding om hendelsen i går morges.

- De maskerte mennene skal først ha bundet fast de seks mannlige turistene i hytta, med bikinistropper og mobilkabler, sier en lokal politimann til cnn.com.

Deretter skal de ha gått løs på de seks kvinnene. En annen kvinne som også var i strandhytta ble ikke angrepet.

Fordømte angrepet Alle de involverte turistene var i 20-årene, og blir nå tatt vare på av mexicanske myndigheter. Spanske myndigheter er også orientert. Borgemesteren Luis Walton fordømte angrepet under en pressekonferanse i dag.

TEKNISK ARBEID: Til sammen 14 spanjoler var til stede i strandhytta da de maskerte mennene skal ha angrpet. Seks menn og en kvinne ble bundet fast, mens seks kvinner ble voldtatt. Foto: Bernandino Hernandez / AP / NTB Scanpix.
TEKNISK ARBEID: Til sammen 14 spanjoler var til stede i strandhytta da de maskerte mennene skal ha angrpet. Seks menn og en kvinne ble bundet fast, mens seks kvinner ble voldtatt. Foto: Bernandino Hernandez / AP / NTB Scanpix. Vis mer

- Dette er en svært prekær situasjon. Vi kommer til å bruke lovens fulle styrke mot de ansvarlige, sier Walton.

Han kalte hendelsen svært beklagelig, og ser ikke bort i fra at dette vil påvirke Acapulcos rykte som feriested. Området er kjent som et perfekt sted å feriere i, og byen får det meste av sine inntekter fra turisme.

Statsadvokat Martha Elba Garzon sier de ikke vil navngi ofrene, men sverget at de vil gjøre alt for opprettholde sikkerheten til både turister og innbyggerne i Acapulco.

Flere voldstilfeller Acapulco ligger i staten Guerrero ved Mexicos kyst. Det er kjent for å være en relativt trygg by tross utbredt vold i nærliggende regioner. Men området har opplevd økonomiske problemer i kjølvannet av finanskrisen, og med det økt voldelig kriminalitet.

FULL UTRYKKNING: Politiet patruljerte rundt strandhytta der voldtekten skal ha skjedd. Statsadvokat Martha Elba Garzon har sverget at både innbyggere og turister skal kunne føle seg trygge. Foto: Bernandino Hernandez / AP / NTB Scanpix.
FULL UTRYKKNING: Politiet patruljerte rundt strandhytta der voldtekten skal ha skjedd. Statsadvokat Martha Elba Garzon har sverget at både innbyggere og turister skal kunne føle seg trygge. Foto: Bernandino Hernandez / AP / NTB Scanpix. Vis mer

Etter flere brutale drap i Guerrero de siste årene har både USA og Storbritannia sent ut reiseadvarsel. Også uro forårsaket av rivaliserende narkotikakartell, skal ha skremt turister i senere år.

Myndighetene i Mexico mener det ikke er grunn til å tro at voldtektene i Acapulco har en sammenheng med disse kriminelle miljøene.

Selv med et økende omdømmeproblem har Mexico forblitt en topp turistdestinasjon i flere tiår. I 2010 var 20 millioner amerikanere på ferie i Mexico. 107 000 spanjoler bor fast i Mexico. De fleste av dem bor i hovedstaden Ciudad de México.

VAKTHOLD: Soldater er sendt for å holde vakt nært strandhytta der voldtekten skal ha skjedd. Foto: Pedro Pardo / AFP / NTB Scanpix.
VAKTHOLD: Soldater er sendt for å holde vakt nært strandhytta der voldtekten skal ha skjedd. Foto: Pedro Pardo / AFP / NTB Scanpix. Vis mer