Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks turister kantret i kajakker

Mann omkom etter at han ble sittende fast med hodet under vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannlig tysk turist ble sittende fast i kajakken da den kantret ved elven Setninga i Stor-Elvdal kommune klokken 16.50 i dag.

Fastklemt De andre personene som var ute å padlet skal også ha havnet i elva og klart å redde seg selv opp. De skal ha forsøkt få vedkommende løs, men personen lå fastklemt under en stein.

- Det er seks tyske turister som har vært i en kano. De har kjørt på en stein slik at den har kantret, og én har blitt sittende fast, sier Jørn Akre, operasjonsleder i Hedmark politidisktrikt til Dagbladet.

1 time under vann Klokken 18 lyktes redningsmannskaper med å få vedkommende opp av elven, men etter nesten én time under vann sto ikke livet til å redde.

- Det ble utført hjerte-lungeredning, men livet sto ikke til å redde, sier Johan Mansåker, ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Vanskelige forhold skal ha vært årsaken til problemene med å få mannen løs.

- Det var vanskelig å komme til. Vi måtte bruke luftambulansen for å komme til via luften, sier Akre.

De andre som var med i ulykken skal være i sikkerhet og politiet advarer folk mot å padle i elva.

- Setninga er en elv som er litt lunefull, det er stor vannførsel og mye stein under overflata som man ikke ser og da er sjansen for å kantre stor, sier Akre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media