SKUTT OG DREPT: Seks ungdommer ble drept og 14 skadd da en bande skjøt vilt mot dem da de spilte fotball på denne plassen i Guatemala by. Foto: SCANPIX
SKUTT OG DREPT: Seks ungdommer ble drept og 14 skadd da en bande skjøt vilt mot dem da de spilte fotball på denne plassen i Guatemala by. Foto: SCANPIXVis mer

Seks ungdommer drept på fotballbane

Blodbad i Guatemala by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks fotballspillende ungdommer ble drept og 14 skadd da en bande angrep dem i utkanten av Guatemala by onsdag kveld denne uka.

Medlemmer av en av de beryktede gjengene i Guatemala skjøt mot spillerne. En 16 år gammel gravid jente ble drept, men legene klarte å redde det ufødte barnet. Bakgrunnen for angrepet var ikke kjent.

Guatemala, Honduras og El Salvador er blant de mest voldelige landene i Latin Amerika. I fjor ble det drept 6.200 mennesker bare i Guatemala.

Guatemala har en befolkning på rundt 13 millioner. Drapsraten er høyere enn i Mexico som har en befolkning på 110 millioner mennesker. Mexico registrerte i fjor et rekordhøyt antall drap, nemlig 5.600, altså 600 drap færre enn i Guatemala.

Volden i Guatemala skyldes flere forhold, men omfattende narkotikatrafikk, utbredt fattigdom og et korrupt politi er sterkt medvirkende. Samtidig har landet mange ungdomsbander, Las maras, som er kjent for sin terrorisering i byene, spesielt hovedstaden Guatemala by.

NTB

 

DREPTE GRAVID KVINNE: Moren ble drept, men hjelpepersonell klarte å redde det ufødte barnet. Foto: SCANPIX
DREPTE GRAVID KVINNE: Moren ble drept, men hjelpepersonell klarte å redde det ufødte barnet. Foto: SCANPIX Vis mer