Seks varsler-saker - etter Monika-saken

Det er nå seks varsler-saker i Hordaland politidistrikt. Men Justisdepartementet vil bare granske en og en halv sak.

DØD: Monika Sviglinskaja (8) ble funnet død i morens leilighet på Berge i Sund utenfor Bergen i 2011. Først tre år etter ble morens tidligere samboer arrestert og siktet for drapet. Foto: Privat
DØD: Monika Sviglinskaja (8) ble funnet død i morens leilighet på Berge i Sund utenfor Bergen i 2011. Først tre år etter ble morens tidligere samboer arrestert og siktet for drapet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter måneder preget av anklager om ukultur og innrømmelser av tabber ved Hordaland politidistrikt, har Politidirektoratet og Justis- og beredskapsdepartementet bestemt at politidistriktet skal granskes.

Dagbladet får nå bekreftet at det er hele seks forskjellige varslersaker ved Hordaland politidistrikt.

Samtlige seks saker (se egen rammesak) har sitt utspring i Monika-saken. Monika Sviglinskaja (8) ble funnet død i morens leilighet på Berge i Sund utenfor Bergen i 2011. Først tre år etter ble morens tidligere samboer arrestert og siktet for drapet. Det skjedde etter at politioverbetjent Robin Schaefer i lengre tid hadde forsøkt å få politisjefene i Bergen til å forstå at den lille litauiske jenta var drept, og at det var feil at hun hadde begått selvmord.

Samtidig har Spesialenheten for politisaker etterforsket fire ansatte i Hordaland politidistrikt. Disse risikerer straff for håndteringen av Monika-saken når Spesialenheten i morgen legger fram sin avgjørelse.

Granskning Politidirektoratet har allerede leid inn advokat Jan Fougner i advokatfirmaet Wiersholm til å granske forholdene ved Hordaland politidistrikt. I forrige uke overtok Justis- og beredskapsdepartementet saken fra Politidirektoratet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer