- Seks vestlige drept i Saudi-Arabia

Seks vestlige statsborgere ble drept i et angrep i den saudiarabiske havnebyen Yanbu lørdag, ifølge vestlige diplomatkilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kildene opplyser at minst en av de drepte er en amerikaner.

Ifølge innenriksdepartementet var det fire menn som gjennomførte angrepet, men de visste foreløpig ikke hvor mange ofre det er snakk om. Ifølge lokale beboere er minst tre vestlige drept, i tillegg til tre av angriperne.

De fire mennene gikk inn i hovedkvarteret til et saudiarabisk selskap og skjøt rundt seg mot saudiarabere og utlendinger.

- Sikkerhetsstyrker jaget dem og de søkte tilflukt i et boligområde og noen biler de kapret. Tre av dem ble drept og en fjerde ble såret, heter det i kunngjøringen fra departementet.

Amerikanske diplomater i Saudi-Arabia bekreftet at de hadde fått meldinger om at vestlige statsborgere, deriblant amerikanere, var ofre for angrepet.

- Vi har meldinger om mer enn ett dødsfall. Amerikanere ser ut til å være blant ofrene, sier en talskvinne for den amerikanske ambassaden. Hun sier de fortsatt forsøker å få informasjon om hendelsen.

Ifølge nettstedet alwifaq.org, som ofte bringer nyheter fra Saudi-Arabia og om angrep fra militante, skal to ettersøkte menn ha sprengt seg selv i lufta etter å ha skutt en amerikaner.

Yanbu ligger ved Rødehavet, 150 kilometer nord for Jeddah.

Saudi-Arabia har det siste året kjempet mot militante islamister som i hovedsak har gått til angrep på utenlandske mål. Over 50 mennesker har blitt drept av selvmordsbomber i hovedstaden Riyadh, deriblant et angrep mot en bygning som huset sikkerhetstjenestemenn i forrige måned.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer