Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks x livstid for bombemann

David Copeland (24) hatet fargede og homofile og ønsket å starte en rasekrig i Storbritannia. Så langt kom han ikke. I går ble han dømt til seks livstidsstraffer for å ha drept tre og skadd 139 mennesker i tre bombeattentat i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen kom til at Copeland var tilregnelig og svarte ja på spørsmålet om han hadde begått mord. Han tilhørte det nynazistiske partiet British National Party, og lærte å lage bomber via Internett. Forsvaret påsto at han var mentalt syk og ikke tilregnelig. Dette ble avvist.

I politiavhør har 24-åringen forklart at han hater fargede og homofile. Størst skade gjorde han i april i fjor, da han sprengte en bombe utenfor en pub i Soho. Tre ble drept, blant dem en gravid kvinne.

Videre hadde han skaffet seg en pistol som han hadde tenkt å bruke mot statsminister Tony Blair.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling