Seksåring funnet død med borehull gjennom kroppen

«Kulehull» viste seg å være utført av et bor. Tortur av barn avsløres i hemmelige dokumenter fra krigen i Irak.

FORTVILT: Denne mannen (til høyre) gråter over at hans sønn er sprengt i filler. En venn fortviler sammen med ham. FOTO: AP/Khalid Mohammed
FORTVILT: Denne mannen (til høyre) gråter over at hans sønn er sprengt i filler. En venn fortviler sammen med ham. FOTO: AP/Khalid MohammedVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Skremmende detaljer om tortur av barn er kommet fram i hemmeligstemplede dokumenter fra Irak-krigen, ifølge lekkasjer fra WikiLeaks. En seksåring fra Baquba i Irak ble funnet død med en rekke borehull gjennom kroppen.

Det var den irakiske hæren som fant barnet i mai 2006, og hendelsen ble rapportert videre til de amerikanske styrkene i området, skriver svenske SVT.

I den amerikanske rapporten om hendelsen heter det:

«Den irakiske hæren rapporterte at barnet hadde dødd av et slag mot hodet. Flere små hull som opprinnelig var ment å være kulehull ble funnet å være hull forårsaket av en drill.»

Det er uklart hvem som torturerte og drepte barnet. 

I perioden 2004 til 2009 skal amerikanske soldater, deres irakiske allierte eller ukjente personer være mistenkt for å ha begått daglige krigsforbrytelser, melder SVT. Det skal være flere tilfeller av barnemishandling blant de 391 832 rapporterte hendelsene under krigens seks år. 

Rapporten viser til vold og tortur mot både fanger og sivile i flere deler av Irak. Også underlige hendelser er rapportert, som at amerikanske marinesoldater skal ha drept en families sau og stjålet et dataspill fra et barn.

MANNEN BAK: Julian Assange står bak WikiLeaks. Foto: Scanpix
MANNEN BAK: Julian Assange står bak WikiLeaks. Foto: Scanpix Vis mer