Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seksåring overlevde fall fra sjette etasje

Tatt i mot av mann på bakken. - Han er en helt sier politiet.

FALT SEKS ETASJER:  En seks år gammel gutt falt ut fra vinduet sitt i 6. etasje i dennne blokken i Hisings Backa i Västra Götaland. Utrolig nok overlevde han fallet. Foto: Scanpix
FALT SEKS ETASJER: En seks år gammel gutt falt ut fra vinduet sitt i 6. etasje i dennne blokken i Hisings Backa i Västra Götaland. Utrolig nok overlevde han fallet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En seks år gammel gutt falt i kveld ned fra sjette etasje i et bolighus i Hisings Backa i Gøteborg, Sverige. Gutten klarte å klamre seg fast til vinduet i rundt fem minutter før han mistet taket og falt.

Utrolig nok overlevde seksåringen fallet som skal ha vært på hele 15 meter.

- Ut fra de opplysningene vi har falt gutten fra sjette etasje. Foreløpig vet vi ikke hva som forårsaket fallet, sier pressetalskvinne i politiet i Västra Götaland Pia Gocksöyr til Expressen.se.

- Vitner har fortalt at de så gutten henge ut av vinduet. Flere personer forsøkte å redde ham, og to menn klatret opp på et tak i første etasje for å kunne fange gutten når han falt ned, sier GT-journalist Jan Sprangers som er på åstedet.

Etter å ha hengt i vinduet i rundt fem minutter mistet seksåringen taket og falt mot bakken.

Fanget i lufta
- En av mennene skal ha fanget gutten i luften, men han falt da selv ned fra taket sammen med gutten. Alle øyenvitnene sier at hvis gutten overlever så er det takket være denne mannen, sier Jan Sprangers.

Gutten ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus.

- Seksåringen er fraktet til Dronning Silvias barne- og ungdomsavdeling. Tilstanden hans beskrives som alvorlig men stabil. Altså ikke livstruende, sier pressetalsmann ved sykehuset Göran Samuelsson til GT.se.

Låste seg inne
Det er uklart hvorfor gutten falt ned fra vinduet.

- Han skal ha låst seg inne på rommet sitt for å spille dataspill. Deretter har han av ukjent grunn krabbet ut gjennom vinduet. En politipatrulje nede på gaten så gutten da han hang i vinduet og løp opp til leiligheten, men da hadde han allerede falt ned sier opplyser Gocksöyr.

Også hun roser vitnet som fanget opp gutten.

- Han er en helt og reddet sannsynligvis guttens liv, sier Gocksöyr.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media