Seksåring reddet seks barn

Seks år gamle Deamonte Love tok ledelsen og tok seg av den fem måneder gamle babyen og fem andre småbarn og dermed sørget for en lykkelig slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien er en av utallige om mennesker som har mistet hverandre og funnet hverandre i kaoset og fortvilelsen etter Katrinas herjinger og den mangelfulle redningsoperasjonen. Nå leiter folk desperat etter hverandre på Internett i håp om å finne overlevende slektninger.

På hurricanekatrina.survivors.com har de har lagt ut bryllupsbilder og feriebilder av mennesker de savner og ber innstendig om å få tilbakemelding fra dem som kan ha sett dem siden orkanen Katrina ødela mye av gulf-kysten i USA.

En leiter etter den demente og sukkersyke bestemoren sin. Andre leiter etter foreldrene sine. En kvinne ble skilt fra babyen sin da hun snudde seg for å hente kofferten opp i bussen som skulle ta dem vekk.

Den rørende historien om Deamonte Love og de seks andre barna mellom fem måneder og seks år har heldigvis lykkelig slutt.

På motorveien

Ifølge amerikanske aviser holdt Deamonte Love lille Darynael Williams på fem måneder i armene sine der de gikk på motorveien ved New Orleans. De andre fem småbarna holdt seg rundt han, som om han var en slags leder, skriver Los Angeles Times. En av ungene hadde bare bleier på seg. Seksåringen var talsmann for alle.

-  Å ta med barna alene var det tøffeste jeg har gjort i livet. Jeg visste at foreldrene deres enten var døde eller at de var forlatt, fortalte Pat Coveney, en medisinsk ekspert fra Hougson, som tok dem i ambulansen sin og kjørte dem ut av New Orleans. -  Hvordan kunne en seksåring ende opp med ansvar for seks babyer? spør han.

Leger og sykepleiere prøvde å lure ut av barna hva de het. En av toåringene reagerte først da de tok bilde av henne og viste det til henne: Gabby, ropte hun.

 HELTEN:  Darynell Love, Zoria Love, Gabrielle Janae Alexander, Degahney Carter og Leewood Moore jr, kan sannsynligvis takke Deamonte Love for at de kom fra «Katrina» i live. Alle foto: www.missingkids.com
HELTEN: Darynell Love, Zoria Love, Gabrielle Janae Alexander, Degahney Carter og Leewood Moore jr, kan sannsynligvis takke Deamonte Love for at de kom fra «Katrina» i live. Alle foto: www.missingkids.com Vis mer

Deamontes mor funnet

Deamonte selv kunne fortelle at faren var høy og moren lav. Men han kjente navnet sitt, adressen sin, og telefonnummeret, og fortalte at den femmåneder gamle ungen var lillebroren og at Tyreek og Zoria var kusiner. De andre tre bodde i samme bygård som han.

Hjelpemannskapet brukte mye tid på å finne ut hva som hadde skjedd og ingen kunne forstå hva som hadde skjedd. Etter hvert fikk de ut flere detaljer, som at moren hadde grått da han gikk om bord i et helikopter.

Lørdag kveld fant de Deamontes mor i et tilfluktsrom i San Antonio i Texas. Hun var sammen med fire andre mødre. En av dem hadde sett barna på nettsida til det nasjonale senteret for forsvunne barn.

Ifølge Los Angeles Times forsvant barna da de skulle evakueres fra huset i New Orleans. Moren forteller til avisa at familien var fanget i leiligheten, og ble desperate. Vannet steg, og de hadde verken lys eller mat i fire dager.

Trengte melk

Babyen trengte melk, men de hadde ingen melk å gi. Til slutt bestemte de seg for å prøve å komme seg av gårde med helikopter. Helikopteret kom, men ville først ta barna. Det skulle komme tilbake om 25 minutter. Men det kom aldri. Barna ble sendt til Baton Rouge, mens de selv kom til Texas. Dagene gikk uten at de fikk kontakt.

-  Nå vil jeg bare se barna mine. Da vil alt falle på plass, uttalte hun før hun endelig fikk se dem.

Mange hundre andre barn er fortsatt skilt fra foreldrene sine. En 16-åring fortalte at foreldrene valgte å bli igjen med de tre hundene sine da barna ble evakuert. Om de overlevde visst ingen.

REDDET
REDDET
REDDET
REDDET
REDDET