Seksåring sex-overfalt

En seks år gammel jente ble brutalt overfalt og befølt i et boligområde på Romsås i Oslo i går formiddag. Jenta ble så stygt skadet at hun måtte bringes til Aker sykehus. En 51-åring er pågrepet og siktet for å ha misbrukt jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har pågrepet og siktet en 51-år gammel mann, for seksuelle overgrep mot en seks år gammel jente, sier politiinspektør Gunnar Larsen.
Politiinspektøren kunne i går kveld ikke si noe om hva siktede har fortalt.

Det var jentas egen beskrivelse som førte til at politiet pågrep 51-åringen i Romsåsveien like ved åstedet, en halv time etter at overgrepet skal ha skjedd. Flere patruljer deltok i jakten på gjerningsmannen. Politiet har ingen vitner til misbruket. Mannen, som skal bo i området, satt i går i avhør hos politiet.

- Mannen sitter fortsatt i politiavhør. Vi vil i dag vurdere om han skal framstilles for varetekstfengsling, sier Larsen til Dagbladet.

Måtte til lege

Gjerningsmannen skal, etter hva seksåringens har forklart, brutalt ha grepet tak i henne. Jenta skal ha forklart at mannen la hånden over munnen hennes og befølte henne.

- Seksåringen ble så hardt medtatt at hun måtte gjennom en omfattende legeundersøkelse ved barneavdelingen på Aker sykehus etter hendelsen, sier politiførstebetjent Tom Storm Olsen ved sedelighetsavsnittet, Oslo politidistrikt.

Sjokkerte foreldre

Politiet sperret av et område på tunet mellom boligblokkene i Svarttjern borettslag, og sikret bevis der overgrepet skal ha skjedd. Overgrepet skal ha funnet sted i ly av utebodene på tunet.

- Jenta løp hjem etter hendelsen. Mens moren kontaktet politiet, tok faren opp jakten på gjerningsmannen, sier Storm Olsen.
Foreldrene i borettslaget er sjokkerte og meget bekymret over det som har skjedd.

- Romsås er normalt en trygg plass for barn å vokse opp. Vi som har barn lekende ute daglig, blir sjokkert og skremt når slikt skjer i vårt boligområde, sier Mette Gabrielsen.

Formiddagens sex-overgrep var samtaleemnet på lekeplassen rett ved åstedet i går ettermiddag. Foreldrene hadde klare synspunkter på hva som bør gjøres med menn som misbruker barn.

Politipost

51-åringen er tidligere kjent av politiet, men er etter det Dagbladet erfarer ikke tidligere domfelt for sedelighetsforbrytelser. Området har i det siste vært belastet med en rekke tilfeller av blotting.

- Overgrepet har satt en støkk i oss. Det er som oftest voksne ute når barna leker her. Nå må vi voksne hele tiden være til stede, sier Sonja Dretvik, mor til to barn på tre og åtte år.

<B>SJOKKERTE:</B> - Det er forferdelig at det må bli slik, sier foreldrene i Svarttjern borettslag på Romsås skole. Her er Mette Gabrielsen og sønnen Viktor Justesse (6 mnd), Laila Prøitz og Sonja Dretvik.