Seksåring skjøt morfar

Den seksårige gutten skal tidligere ha angrepet sine foreldre og yngre søsken med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

James Zbinden (59) ble funnet død i sitt hjem i den amerikanske byen Jefferson fredag ettermiddag. Ifølge avisen Jefferson News Tribune, ble han drept av en riflekule som traff ham i armhulen.

Zbinden og hans seksårige barnebarn var alene hjemme da skytingen fant sted. Etter at skuddet falt løp seksåringen ut i gata der han stoppet en nabo.

- Morfaren min er død, jeg trenger hjelp, skal han ha sagt.

Naboen ringte nødtelefonen og fulgte gutten tilbake til huset.

- Jeg henter geværet, sa guttungen da de var ved døren.

Politiet mener gutten fant skytevåpenet i et skap hjemme. Familien hans har fortalt at de trodde våpenet var kastet for lenge siden.

Angrep familien

Det er forløpig uklart hva som utløste drapet på morfaren, men gutten har tidligere angrepet sine yngre søsken og foreldrene med kniv. Bare dager før drapet på morfaren kom han hjem fra en psykiatrisk institusjon i Missouri.

Foreløpig har ikke politiet fått snakke med seksåringen.

- Dette er en gutt som uprovosert har angrepet familiemedlemmer, men vi kan ikke si noe sikkert før gutten selv informerer om det som har skjedd, sa politimester John Hemeyer i Cole County.

- Alt skal gjøres for denne guttens ve og vel. Det hersker ingen tvil om at dette er et ekstremt forstyrret barn som har voldsomt behov for hjelp, sa han.