Seksåringen som forandret USA

Da Ruby Bridges (6) hadde sin første dag på William Frantz barneskole i New Orleans, utløste det massive opptøyer.

FORANDRET VERDEN:  Fulgt av tre Deputy U.S. Marshals, blant annet Charles Burks, gikk Ruby Bridges inn på den nylig intergrerte skolen  William Frantz school i New Orleans .Foto: AP/SCANPIX
FORANDRET VERDEN: Fulgt av tre Deputy U.S. Marshals, blant annet Charles Burks, gikk Ruby Bridges inn på den nylig intergrerte skolen William Frantz school i New Orleans .Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 14. november 1960 var den første dagen for lille afroamerikanske jenta på skolen som fram til da bare hadde vært for hvite. Uten selv å være klar over det ble hun en helt som bidro til å bryte ned de rasistiske segregeringslovene i sørstatene.

- Jenta på seks år visste absolutt ingenting om rasisme. Jeg skulle på skolen den dagen. Men det jeg lærte det året i en tom skolebygning, var at ingen av oss vet noenting om å mislike hverandre når vi kommer til verden. Det er noe vi lærer, forteller Bridges i et videopptak publisert av Det hvite hus.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer