Seksbarnsfar siktet for overlagt drap

Har tilstått at han tok livet av kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41-åringen, som har tilstått at han tok livet av kona på Follese på Askøy i begynnelsen av februar, er nå siktet for overlagt drap.

- Siktelsen er endret fra forsettlig drap til overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, sier politiadvokat Eli Valheim i Hordaland politidistrikt til Bergensavisen.

Politiet mener drapet er planlagt basert på forklaringer fra siktede.

- I tillegg støtter vi oss på forklaringer fra avdødes mor, sammenholdt med øvrige opplysninger vi har i saken, sier politiadvokaten.

Den 41-årige mannen oppsøkte 4. februar i år Bergen fengsel og fortalte til de ansatte der at han hadde drept sin kone i huset deres på Follesø på Askøy. Politiet fant den 39-årige kvinnen død i huset. Paret, som er norske statsborgere av somalisk opprinnelse, har seks barn sammen. Barna, i alderen ett til 18 år, er tatt hånd om av barnevernet og slektninger.

Politiet har lenge stått uten motiv for drapet på kvinnen, men Valheim ønsker ikke å si noe om hva etterforskningen har avdekket.

- Det vil jeg ikke gå inn på nå, siden det er flere personer som skal avhøres, sier hun

Siktede har i flere avhør erkjent at han har drept kona. 41-åringens forsvarer, advokat Egil Jordan, sier han ikke har tatt stilling til utvidelsen av siktelsen.

(NTB)