Sekstimersdag gir lavere sykefravær og økt trivsel

Prøveprosjekt hos Tine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Innføring av sekstimers arbeidsdag ved Tine Midt-Norges pakkeri på Heimdal utenfor Trondheim i april i år, har så langt ført til lavere sykefravær, lavere kostnader og økt trivsel.

Sykefraværet blant de 170 ansatte var 8 prosent fram til 31. jul i år, sammenlignet med 10,4 prosent på samme tid i fjor.

Kostnadene er nesten 6 prosent lavere enn budsjettert, det er registrert 2 500 færre overtidstimer, og bedriftens leveringsdyktighet er like bra som før, opplyser fungerende meierisjef Asgeir Ystgaard til Aftenposten.

Prosjektet startet i april som et resultat av tarifforhandlingene mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og Landbrukets Arbeidsgiverforening i 2006.

Tines pakkeriavdeling på Heimdal ble plukket ut fordi både ansatte og ledelsen var positive til å prøve ut sekstimersdag.

Målet med prosjektet har først og fremst vært å øke livskvaliteten for de ansatte. Både ledelsen og de ansatte er fornøyd så langt.

LO ser med interesse på prosjektet, og registrerer at flere bedrifter og etater prøver det ut. Blant dem er skiferbedriften Minerva og fiskeforedlingsbedriften SinkaBerg Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer