Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Seksualopplysning er irrelevant

Det mener den nye sjefen for FNs barnefond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ann Veneman overtar etter Carol Bellamy som sjef for UNICEF i mai.  Hun var Bush-regjeringens førstevalg som ny sjef for FNs barnefond, og hennes utnevnelse blir etter alt å dømme bekreftet av UNICEFs styre denne uka. Med Veneman som sjef nedprioriteres trolig programmer med seksualopplysning og familieplanlegging for tenåringer.

I et møte med journalister tidligere i uka ble hun spurt om sin holdning til programmer for reproduktiv helse, som også omfatter familieplanlegging og seksualopplysning for tenåringer. Slike programmer er kontroversielle for USA. Bush-regjeringen går i stedet inn for seksuell avholdenhet for tenåringer.

- Jeg kommer ikke til å prioritere disse eller andre sosiale spørsmål. Jeg synes ikke disse spørsmålene er relevante for UNICEFs oppdrag, sa Veneman.

- Jeg prioriterer å hjelpe barn, særlig på områdene utdanning og helse, og å ta opp spørsmål om sult og underernæring, sa hun.

Aids-forebygging

UNICEF har støttet programmer med seksualopplysning og familieplanlegging for tenåringer, spesielt for å forebygge aids og spedbarnsdødelighet.

Bush-regjeringen vil heller fremme seksuell avholdenhet som det beste middelet for å forebygge spredningen av hiv/aids.

USA har kuttet bevilgninger til FNs befolkningsfond, på grunn av organisasjonens engasjement i familieplanlegging. Støtten til UNICEF har ikke blitt kuttet på tilsvarende måte.

USA største bidragsyter

USA har hatt toppsjefen i UNICEF helt siden organisasjonen ble opprettet i 1946, og er barnefondets største bidragsyter. UNICEF har 7.000 ansatte i 150 land.

Ann Veneman, 55, er jurist, oppvokst på en ferskenfarm i California. Hun gikk av som landbruksminister i november, men fortsetter i stillingen til hennes etterfølger blir godkjent av Senatet.

Veneman har arbeidet som landbruksekspert og med matvarehjelp for republikanske presidenter helt siden Ronald Reagan. (©NTB)

Heller avholdenhet: Seksualopplysning og familieplanlegging for tenåringer er ikke viktig, mener den nye UNICEF-sjefen, Ann Veneman.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media