Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seksuelle overgrep mot psykiatrisk pasient

Tidligere ansatt på Stavanger Universitetssjukehus anmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvinnen som ble utsatt for seksuelle skal ha vært svært psykisk syk, og ble innlagt ved Universitetssjukehuset fordi hun var suicidal. Hun måtte derfor ha nattevakt på rommet.

Den nå politianmeldte og tidligere ansatte skal ha vært på nattevakt i flere måneder, og det er mens han har sittet nattevakt hos den psykiske syke kvinnen at overgrepene skal ha skjedd. Det skriver Stavanger Aftenblad .

Den seksuelle omgangen skal ifølge anmeldelsen også ha omfattet samleie. Det skal ved et par anledninger ha foregått mens kvinnen var i såkalt tvangstrøye og belteseng.

Leder for distriktspsykiatrisk senter ved Stavanger Universitetssjukehus, Karin Røyseland Jordal, bekrefter anmeldelsen.

- Da vi ble kjent med saken tok vi dette alvorlig og meldte den til politiet for etterforskning, sier Røyseland Jordal til Stavanger Aftenblad.Røyseland Jordal legger til at mannen ikke lenger er ansatt på sjukehuset.

Tidlig i etterforskningen

Etterforskere ved Rogaland politidistrikt er sparsomme med opplysninger i saken.

- Vi er så vidt kommet i gan g med etterforskningen. Mye arbeid gjenstår, og vi kan derfor si lite om saken. Men vi er selvsagt åpne for hva som kan ha skjedd og skal avhøre den mistenkte mannen, sier politiadvokat Geir Magne Torvestad til Stavanger Aftenblad.

 IKKE LENGER ANSATT:  Mannen som er anmeldt for seksuelle overgrep mot en kvinnelig pasient jobber ikke lenger ved Stavanger universitetssjukehus. Ifølge Stavanger Aftenblad har enda en pasient anmeldelt mannen. Foto: Scanpix
IKKE LENGER ANSATT: Mannen som er anmeldt for seksuelle overgrep mot en kvinnelig pasient jobber ikke lenger ved Stavanger universitetssjukehus. Ifølge Stavanger Aftenblad har enda en pasient anmeldelt mannen. Foto: Scanpix Vis mer

Heller ikke kvinnens bistandsadvokat Flemming M. Karlsen er villig til å komme med ytterligere opplysninger i saken.

- Jeg har ingen kommentarer utover at jeg imøteser en snarlig etterforskning, sier Karlsen til Stavanger Aftenblad.

Flere anmeldelser

Ifølge avisen har det i ettertid kommet enda en anmeldelse mot mannen fra en annen kvinnelig pasient ved samme avdeling.

Også i dette tilfellet skal det angivelig ha vært seksuell omgang mellom den ansatte og kvinnen.

Avisen skriver videre at fylkeslegen nå trolig er koblet inn i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!