- Seksuelle trusler blant CIAs avhørsmetoder

Grafiske detaljer om seksuelle trusler og andre brutale avhørsteknikker vil bli beskrevet i rapporten om CIA som ventes i USA tirsdag, ifølge kilder som er kjent med innholdet.

TORTUR:  I rapporten fra Kongressen, som ventes i morgen, beskrives brutale torturteknikker. Foto: Saul Loeb: AFP / NTB Scanpix
TORTUR: I rapporten fra Kongressen, som ventes i morgen, beskrives brutale torturteknikker. Foto: Saul Loeb: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I rapporten fra Kongressen beskrives det hvordan det høytstående al-Qaida-medlemmet Abdel Rahman al Nashiri ble under avhørene truet med en durende elektrisk drill, ifølge kilder med kjenneskap til dokumentene, melder Reuters.

Drillen ble imidlertid aldri brukt på Nashiri.

Rapporten dokumenterer også hvordan minst én fange ble truet på seksuelt vis med et kosteskaft, ifølge kildene.

Metodene ble tatt i bruk etter terrorangrepet 11. september 2001, på initiativ fra administrasjonen til daværende president George W. Bush.

Store deler av rapporten om etterretningstjenestens avhørsteknikker kommer til å være sladdet. Senatet er like fullt ventet å komme med krass kritikk av det hemmelige CIA-programmet, der over 100 fanger ble avhørt med metoder som president Barack Obama allerede har omtalt som tortur.

Skjerpet sikkerheten I forbindelse med publiseringen av rapporten har amerikanske myndigheter skjerpet sikkerheten ved amerikanske bygninger og anlegg verden over. Amerikanske etterretningsbyråer har sendt ut en advarsel om at rapporten kan føre til voldelige reaksjoner i andre land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer