Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seksuelt misbrukt 3-åring ble HIV-smittet

Barnevakten forgrep seg på venninnens barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En zimbabwisk kvinne er dømt for å ha seksuelt misbrukt en tre år gammel gutt. Kvinnen var HIV-positiv da overgrepene fant sted, og tre-åringen ble smittet, melder Reuters og CNN.

Misbrukt av barnevakten

Overgrepene fant sted i november, da guttens mor reiste ut av byen. Hun overlot barnet sitt til en venninne, som lovte å passe på gutten til hun kom tilbake. Men venninnen skal ha forbrutt seg på gutten flere ganger mens hun badet ham.

Etter hvert oppdaget moren at noe var galt med guttens kjønnsorganer, og tok ham med til sykehuset. Der testet han positivt for HIV.

Kvinnen er nå dømt til 15 års fengsel.

Mangler medisiner mot HIV/AIDS
Ifølge landets myndigheter, er 1,6 millioner av landets 12 millioner innbyggere smittet av HIV. Selv om antallet HIV-smittede har falt fra 25 til 20 prosent i løpet av de siste fem årene, dør 3000 av AIDS hver uke.

Landets økonomiske krise har truffet helsesektoren hardest. Forrige uke ble det rapportert at Zimbabwe kommer til å slippe opp for anti-retrovirale medisiner innen en måned, grunnet manglede utenlandsk valuta. Det er også manko på andre medisiner, som medisiner mot tuberkulose og smertestillende.

NESTEN EN AV TRE BARN I ZIMBABWE HAR MISTET MINST EN AV FORELDRENE PGA. HIV/AIDS: Dette bildet ble tatt under en marsj på Verdens Aids Dag i Harare. Foto: Scanpix
NESTEN EN AV TRE BARN I ZIMBABWE HAR MISTET MINST EN AV FORELDRENE PGA. HIV/AIDS: Dette bildet ble tatt under en marsj på Verdens Aids Dag i Harare. Foto: Scanpix Vis mer
PRESIDENT ROBERT MUGABE HAR SKAKKJØRT LANDETS ØKONOMI: Nå mangler det zimbabwiske helsevesenet livsviktige medisiner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling