Sekt-alarm fra skolesjef

Skolesjefen i Oslo advarer mot nei til narkotika-organisasjonen Narconon i Norge. Årsaken er organisasjonens tilknytning til scientologikirken og at opplegget ikke er anbefalt av Rusmiddeldirektoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På et samlet skoleledermøte for rektorene i Oslo grunnskole. sist torsdag ble advarselen gitt.

- Vi er klar over Narconons tilknytning til scientologikirken og er generelt skeptiske og forsiktige med å slippe den typer organisasjoner til i skolen, sier Turid Kjølseth, assisterende skolesjef i Oslo.

Anbefales ikke

Hun viser til at de har vært i kontakt med Rusmiddeldirektoratet, som ikke anbefaler organisasjonens opplegg.

Foredraget holdes av en tidligere narkotikamisbruker.

I brevet fra Narconon heter det at over en million elever, lærere, politi og foreldre over hele verden har deltatt.

Hovseter skole i Oslo mottok tidligere denne uka brev fra Narconon. Sosiallærer og livssynslærer Inger Leiner reagerte umiddelbart.

«Ikke propaganda»

- Jeg stusset på formuleringen «Dette her er ikke skremselspropaganda, men sannheten om narkotika.» Det fikk meg til å bla videre i brevet. Under fakta om Narconon sto det at de benytter seg av forfatteren og humanisten L. Ron Hubbards metoder, forteller livssynslæreren Inger Leiner.

Hun legger til at det ikke sto noenting om at Hubbard er grunnleggeren av scientologikirken.

- Jeg visste hvem Hubbard var og reagerte umiddelbart på organisasjonens tilslørte tilknytning til scientologikirken, sier Inger Leiner.

Hun er glad for at rektorene i Oslo-skolen nå er advart.

Malin Lillhannus
REAGERER:</B> Sosiallærer og livssynslærer Inger Leiner ved Hovseter skole i Oslo reagerer på Narconons manglende åpenhet om sin tilknytning til scientologikirken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer