Sekt planlegger kollektivt selvmord

Jerusalem (NTB-DPA): Rundt ti medlemmer av en ytterliggående amerikansk sekt skal ha reist til Israel for å begå kollektivt selvmord i Jerusalem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byens politimester Yair Yitzhaki bekreftet mandag dette overfor israelsk kringkasting, etter at saken først var omtalt i avisen Yediot Aharonot.

Ifølge avisen skal om lag 75 medlemmene av sekten «Bekymrede kristne» være saknet fra sine hjem i Denver i den amerikanske delstaten Colorado. Rundt ti av disse, blant dem flere kvinner og barn, skal i løpet av de siste ukene være kommet til Israel, der de har fått reise inn på turistvisum.

Sektens leder Monte Kim Miller skal ha overbevist sine tilhengere om at Dommedag vil inntreffe ved årtusenskiftet.
Han har dessuten fått dem til å tro at de vil være sikret evig liv, dersom de begår kollektivt selvmord i Jerusalem nyttårsaften neste år, skriver den amerikanske avisen New York Times.

Israelsk politis faste representant i USA, Chezi Leder, sier at israelske myndigheter er svært bekymret over de stadig flere mennesker som rammes av en såkalt millennium-fobi. Disse personene er overbevist om at det knytter seg noe mystisk til årtusenskiftet, og ønsker ikke å oppleve det nye årtusen.

Israel trapper opp sikkerhetstiltakene rundt moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem, for å forhindre voldshandlinger ved årtusenskiftet.

Israelerne frykter at noen få ekstremister eller religiøse svermere kan utløse et blodbad, dersom de setter i gang noen form for aksjon nær moskeen.