- Sekten ødelegger barna

TROMSØ (Dagbladet): - Livet i Guds Menighet var et helvete på jord, sier Solfryd Eldorsen (50). Hun vokste opp i et miljø hvor det meste var synd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

i Guds Menighet var glede en last. Ungene ble isolert fra verden rundt. Evige pinsler var straffen for alle som ikke var med i menigheten.

Solfryd Eldorsen understreker at hevnlyst ikke er motivet når hun nå vil sette søkelyset på en sekt som får lov av statsråd Jon Lilletun til å etablere sin andre privatskole i Lofoten. - Jeg tenker på ungene. De blir hjernevasket og indoktrinert, ute av stand til å forme sjølstendige tanker og utvikle respekt og toleranse. I dagens vanskelige verden trenger vi nettopp slike verdier for å dempe konflikter og forebygge krig og elendighet, sier Eldorsen.

Isolasjon

Barn fra Guds Menighet får ikke leke med eller møte verdslige barn utenom skoletida. Når de får etablere nok en skole, blir isolasjonen total.

- Dette er et overgrep både mot unger og lokalsamfunn, statsråden må sette seg inn i forholdene før han skriver ut sjekken, krever Solfryd Eldorsen. Hun brukte mange år på å utvikle et harmonisk liv. I dag vil hun ikke fordømme Guds Menighet.

- Jeg respekterer dem som har sin tro, men krever respekt tilbake. Og barn må få være barn, på tvers av religiøse og andre skiller, mener hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer