-  Sekter ofrer gutter i London

Sekter kjøper afrikanske unggutter i Afrika og smugler dem til London, hvor de dreper dem som del av offerritualer. Det avdekkes i en rapport fra Scotland Yard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Scotland Yard har i en grundig studie gått dypt inn i dialoger med de afrikanske og asiatiske samfunnene i Newham og Hackney i Øst-London.

De grusomme konklusjonene ble i går lekket til BBC-kanalen Radio 4 i programmet «Today». Scotland Yard har avdekket at afrikanske guttebarn kjøpes og smugles inn til London. Flere fundamentalistiske sekter mener at mirakler bare kan skje som følge av rituelle drap på guttebarn. 

Rapporten avslører også talløse eksempler på afrikanske barn som er drept etter at de ble identifisert som hekser av sektledere. I diskusjoner med ledere i de afrikanske miljøene fikk etterforskerne opplysninger om flere barn som hadde blitt myrdet, fordi foreldrene eller de foresatte trodde at barna var besatt av onde ånder.

Jobbet i arbeidsgrupper

Rapporten skal offentliggjøres seinere denne måneden. En talsmann for Scotland Yard sa i går:

-  Vi engasjerte to tjenestemenn som jobbet i Newham og Hackney. De ledet flere arbeidsgrupper innen ulike deler av disse miljøene, og diskuterte saker som omskjæring av kvinner, fysisk avstraffelse, tvangsekteskap og trosrelatert barnemisbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer