Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Sekter ofrer gutter i London

Sekter kjøper afrikanske unggutter i Afrika og smugler dem til London, hvor de dreper dem som del av offerritualer. Det avdekkes i en rapport fra Scotland Yard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Scotland Yard har i en grundig studie gått dypt inn i dialoger med de afrikanske og asiatiske samfunnene i Newham og Hackney i Øst-London.

De grusomme konklusjonene ble i går lekket til BBC-kanalen Radio 4 i programmet «Today». Scotland Yard har avdekket at afrikanske guttebarn kjøpes og smugles inn til London. Flere fundamentalistiske sekter mener at mirakler bare kan skje som følge av rituelle drap på guttebarn. 

Rapporten avslører også talløse eksempler på afrikanske barn som er drept etter at de ble identifisert som hekser av sektledere. I diskusjoner med ledere i de afrikanske miljøene fikk etterforskerne opplysninger om flere barn som hadde blitt myrdet, fordi foreldrene eller de foresatte trodde at barna var besatt av onde ånder.

Jobbet i arbeidsgrupper

Rapporten skal offentliggjøres seinere denne måneden. En talsmann for Scotland Yard sa i går:

-  Vi engasjerte to tjenestemenn som jobbet i Newham og Hackney. De ledet flere arbeidsgrupper innen ulike deler av disse miljøene, og diskuterte saker som omskjæring av kvinner, fysisk avstraffelse, tvangsekteskap og trosrelatert barnemisbruk.

Det står i rapporten at etterforskningen stort sett ble møtt med en «vegg av taushet», men i løpet av samtalene kom det altså fram opplysninger av langt mer dramatisk karakter.

Flere tusen savnet?

Dette kommer bare en måned etter at Scotland Yard meldte at de ikke hadde klart å spore mer enn to av 300 svarte gutter i alderen fire til sju år, som var rapportert savnet fra skoler i London i løpet av en tremånedersperiode.

Eksperter på barnevern mener at tallet bare er toppen på isfjellet, og at mange tusen barn er borte.

Temaet kom for alvor på agendaen i september 2001, da en svart guttekropp uten hode, armer og bein ble funnet i elva Thames. Bakgrunnen ble sporet til Nigeria, og det er antatt at gutten ble offer for et rituelt drap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!