Sektleder funnet skyldig i medvirkning til voldtekt

Ingen siktet for voldtekten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sektlederen Warren Jeffs er funnet skyldig i medvirkning til voldtekt etter å ha tvunget en 14 år gammel jente til å gifte seg med sin 19 år gamle fetter. Han risikerer nå livstid i fengsel.

51 år gamle Jeffs ble funnet skyldig av en jury i delstaten Utah tirsdag kveld etter en lengre rettssak som har ført til stor oppmerksomhet rundt Jeffs sekt Den fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.

Sekten har brutt ut av Mormonkirken på grunn av ønsket om å praktisere polygami, og dens medlemmer ser på Jeffs som en profet som har makt over deres frelse, ifølge NTB.

Sektlederen har selv 40 koner og tilsammen 60 barn.

Ifølge amerikansk påtalemyndighet tvang han Elissa Wall til å gifte seg da hun var 14 år.  Han viet selv paret på et motellrom i Nevada i 2001.

Jenta, som nå er 21 år, sier at hun gjentatte ganger fortalte Jeffs at hun ikke ville være gift.

Han skal ha svart ved å oppfordre henne til å be og gi seg hen til ektemannen – lære å elske han og bære hans barn. Alternativet var å miste ”evig frelse”.

Sektlederens forsvarer har hevdet at rettssaken er religiøs forfølgelse av Jeffs, noe som blir kategorisk avvist av myndighetene.

RISIKERER LIVSTID:  Sektleder Warren Jeffs er funnet skyldig i medvirkning til voldtekt etter at han skal ha tvuget en 14 år gammel jente til å gifte seg. Ingen er siktet for selve voldtekten. Foto: Scanpix
RISIKERER LIVSTID: Sektleder Warren Jeffs er funnet skyldig i medvirkning til voldtekt etter at han skal ha tvuget en 14 år gammel jente til å gifte seg. Ingen er siktet for selve voldtekten. Foto: Scanpix Vis mer

- Alle må forstå at de ikke kan heve seg over loven. Religion er ikke en unnskyldning for misbruk, og ethvert offer har en rett til å bli hørt, sier Mark Shurtleff, leder for påtalemyndigheten i Utah.

Elissa Wall skilte seg fra mannen i 2004, og har forlatt menigheten. 

Den tidligere ektemannen er ikke siktet.  Han nekter for å ha tvunget seg på kona, og sier at hun tok initiativet til den første seksuelle kontakten.

ETTER BRYLUPPET: Dette bildet av ekteparet er tatt etter at de angivelig ble tvunget til å gifte seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer