Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sektleder siktet: Skal ha holdt 18-åring fanget som sex-slave i jungelen i ett år

Hevdet han var utvalgt til å gjenbefolke jorda etter verdens undergang, og hadde derfor et harem av kvinner.

SAVNET I ETT ÅR: Den 18 år gamle kvinnen fra Alicante i Spania forsvant i 2017. Nå er hun gjenfunnet hos en sekt-leder i regnskogen i Peru. Mannen er siktet for menneskesmugling. Foto: Municipality og San Martin de Pangoa / AFP / Scanpix
SAVNET I ETT ÅR: Den 18 år gamle kvinnen fra Alicante i Spania forsvant i 2017. Nå er hun gjenfunnet hos en sekt-leder i regnskogen i Peru. Mannen er siktet for menneskesmugling. Foto: Municipality og San Martin de Pangoa / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag denne uka ble den 18 år gamle kvinnen fra Alicante i Spania funnet sammen med to andre savnede kvinner i regnskogen i Peru. 18-åringen hadde da vært meldt savnet i ett år, ifølge den spanske avisa El Pais.

Politiet mener de tre kvinnene ble lokket ut i jungelen av en sektleder, som deretter holdt dem fanget der, og misbrukte dem seksuelt, skriver El Pais.

Han er siktet for menneskesmugling.

Kvinnen bar på et lite spebarn da hun ble funnet, og skal ha sagt at barnet er hennes eget, og at sekt-lederen er barnets far.

SIKTET: Sekt-lederen er pågrepet og siktet for menneskesmugling. Foto: Juan Diego Contreras / AP / Scanpix
SIKTET: Sekt-lederen er pågrepet og siktet for menneskesmugling. Foto: Juan Diego Contreras / AP / Scanpix Vis mer

- Psykologisk kidnapping

18-åringen er nå gjenforent med sin egen far, som reiste til Peru for en måned siden.

Til El Pais sier faren at datteren ble lurt av sekt-lederen, ved at han fikk henne til å tro at han kunne redde henne fra jordas undergang.

- Det var en psykologisk kidnapping, sier faren, ifølge El Pais.

Også myndighetenes teori er at sektlederen har lurt og utnyttet de unge kvinnene.

Tok kontakt på nettet

Sektlederen hevdet at han var utvalgt til å gjenbefolke jorda etter verdens undergang, og derfor hadde et harem av kvinner, ifølge myndighetene.

Sektlederen kom i kontakt med 18-åringen og de andre unge kvinnene via sosiale medier.

Det var etter pågripelsen av den siktede sektlederen på torsdag at politiet fant 18-åringen og de to andre savnede kvinnene, skriver El Pais.

Den spanske kvinnen ble funnet sammen med fire små barn. De tre andre barna skal også tilhøre sektlederen, mener myndighetene.

KRIMINELL: Mannen bak angrepet i Algeri kaller seg "hellig kriger" og smugler våpen og narkotika. Video: Øistein Norum Monsen. Vis mer Vis mer Vis mer